Lediga jobb

Ledningsresurs i kombination med Speciallärare/ specialpedagog

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.
För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan.

Steningehöjden är en skola i framkant med driven personal och bra samarbete. Vi ser IT och kollegialt samarbete som en viktig del i vårt pedagogiska arbete och är stolta för vår verksamhet.

Skolan växer och till hösten fortsätter vi vår utbyggnad av högstadiet på Steningehöjden. Vi började med åk 7 ht-18 för att i höst ytterligare ta in två nya årskurs 7. Ht-20 är vi en fullt utbyggd F-9 skola.

Steningehöjdens skola är en ADS skola - Apple Distinguished School, ett krav är att du arbetar med digital teknik och på vår skola är det i iPad miljö som gäller. Vi förväntar oss att du är engagerad och inspirerar våra elever att arbeta digitalt och möjliggör för dem att visa sina kunskaper på olika sätt.

Skolans Vision: Alla är olika, alla är unika och alla kan lyckas. Håller du med om vår vision och ser utmaningar och möjligheter i att vara med och bygga upp vårt högstadium? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

För mer information: https://steningehojden.wordpress.com/

Arbetsuppgifter:

Jag söker dig som vill arbeta som ledningsresurs på Steningehöjdens skola och som i ditt uppdrag som speciallärare/specialpedagog leder och planerar Elevhälsoteamets arbete på uppdrag av rektor. Du blir en viktig del i ledningsorganisationen.

- I din roll är du med och utvecklar undervisningen, du delar med dig av dina erfarenheter och genom ett pedagogiskt utmanande förhållningssätt stöttar och utvecklar allas undervisning.
- Du är en del i skolan elevhälsoteam
- Du leder och planerar skolans elevhälsoteam på uppdrag av rektor
- Du är med och leder skolans systematiska kvalitetsarbete kring resultat
- Du leder arbetet med kartläggningar, utredningar och åtgärdsprogram
- Du vägleder pedagogerna kring utformandet av extra anpassningar
- Du handleder elever och pedagoger
- Du håller dig uppdaterad på aktuell forskning och använder den för att utveckla undervisningen.
- Du arbetar för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer:

Vi söker speciallärare eller specialpedagog som har erfarenhet av att leda och utveckla det specialpedagogiska arbetet.
Som person har du en god pedagogisk förmåga och är bra på att samarbeta med kollegor. Du är lyhörd och har lätt för att knyta relationer med såväl elever som vårdnadshavare.
Vi söker dig som är modig och vill vara med och ta vår skola vidare i sin utveckling. Du är trygg i din ledarroll och vill vara med och göra skillnad för våra elever.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde 2018-08-12 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-22

Arbetsgivarens referensnummer: A876004

Upplysningar lämnas av:

Helena Eriksson
Rektor
Telefon: 073-666 5249
E-post: helena.eriksson@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Christopher Aleite
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 08-59126912
E-post: christopher.aleite@ edu.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan