Lediga jobb

Områdeschef - måltidsutveckling

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

MatEnheten svarar för måltidsservice till de flesta av kommunens skolor och förskolor.
Vi tillagar ca 10 000 portioner fördelat på 48 tillagning-/mottagningskök. Vi har också ett tätt samarbete med Äldre- och Omsorgs-förvaltningen samt Utbildning- och Arbetsmarknadsförvaltningen genom måltidsleveranser till särskilda boenden och drift av skolrestaurang på gymnasiet.

MatEnhetens vision är att Sigtuna kommuns måltidsupplevelse ska vara en av Sveriges bästa. För att nå denna vision har vi tagit fram ett program för måltidsverksamheten i Sigtuna kommun.(länk)
Vår mission är: Vi tar måltidsupplevelsen in i framtiden och vidare.
Ledord för vår verksamhet är medarbetarnöjdhet leder till hög kvalitet och nöjda gäster vilket leder till ett bra resultat.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som vill driva måltidsutvecklingen för förskola och skola tillsammans med ledningen, våra medarbetare och berörda kollegor inom kommunen. Vi ser att inom något år är ett av våra kök med och tävlar och når topplacering i White Guide Junior under ledning av dig!

Det innebär att du tillsammans med vår dietist svarar för matsedelsutveckling med målsättning att ta fram ett måltidskoncept i enlighet med programmet för måltidsverksamheten.

Som områdeschef är du direkt underställd kostchefen och ingår i lednignsgruppen. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar för 10-15 tillagnings-/mottagningskök och 20-25 medarbetare.
I rollen som områdeschef är samverkan och dialog med samtliga medarbetare som är involverade i måltidsservicen en viktig uppgift. Du ska i ditt ledarskap bidra till att en arbetsplats där medarbetarens delaktighet och ansvarstagande står i centrum.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med kockutbildning och som känner ett stort engagemang för målgruppen och verksamheten. Du ser möjligheter i alla situationer.
Du har lång dokumenterad erfarenhet från driftledning inklusive personalansvar och budgetansvar från storkök.
Vi vill att du har tillagat mat på förskola och/eller skola. En fördel är om du har arbetat med matsedelsplanering i något kostdatasystem, gärna Mashie.

Som områdeschef bör du ha förmåga att skapa goda samarbetsrelationer, tänka strategiskt och driva utveckling utifrån uppsatta mål.
Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift och förmågan att i dialog utveckla verksamheten.
Du har ett professionellt och tydligt förhållningssätt kombinerat med prestigelöshet, tålmodighet och ödmjukhet i ditt arbete och ledarskap.

Vi kommer att lägga stor vikt på:
- Erfarenhet av beskrivna arbetsuppgifter
- Erfarenhet från målstyrd verksamhet
- Erfarenhet från Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
- Gärna erfarenhet från arbetssätt liknande LEAN med ständiga förbättringar och utveckling
- Administrativ förmåga
- Goda ledaregenskaper
- Serviceinriktad personlighet
- Lätt för att samarbeta/samverka med medarbetare, kollegor och chefer


Du behöver ha B körkort och tillgång till bil.

Vi vill att du om det är möjligt lämnar referenser i ansökan.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-12

Arbetsgivarens referensnummer: A831627

Upplysningar lämnas av:

Åsa Storgärds Lundin
Kostchef
Mobiltelefon: 073-666 3336
Telefon: 08-591 26626
E-post: asa.storgards-lundin@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan