Lediga jobb

Förskollärare Björkens förskola

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan


Vi vill att det ska vara roligt, spännande och utvecklande för barnen att komma till oss och att föräldrarna ska känna sig trygga och nöjda när de lämnar sina barn.
Vi vill att barnen ska få en inspirerande miljö utifrån sin mognadsnivå med så få avbrott i leken som möjligt och gott om tid att öva och pröva det som intresserar dem. Vi vill också att barnen ska få ett rikt språk och därför är musik, rörelse, drama och skapande viktigt. Lek och lärande går i varandra och vi vuxna stimulerar barnen till att våga pröva nya utmaningar och vilja forska vidare.
Förskolan heter Björken och ingår i en enhet om tre förskolor Björken, Norrbacka och Skutan. Som förskollärare på vår enhet är du nyfiken och flexibel, och ser möjligheter i ditt uppdrag som pedagog. Du vill vara med och driva förskolan framåt och har god kännedom om läroplanen. Du vill tillsammans med oss utveckla ett utforskande arbetssätt och ser den pedagogiska miljön som föränderlig och som ett stöd för barnens kreativitet och lekfulla lärande. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för barnens lärande och utveckling genom att stötta det enskilda barnet, utmana normer och arbeta aktivt mot diskriminering.
Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och du bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt. Att alltid ha barnets bästa för ögonen, känna empati och att ha respekt och ödmjukhet i relationerna är viktigt. Du har en förmåga att såväl se till det enskilda barnets som gruppens behov och skapar tillsammans med barn och kollegor en miljö som främjar kvalitet, tydlighet och struktur.


Arbetsuppgifter:

Som förskollärare ansvarar du för att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra det dagliga arbetet på förskolan. Du ska också systematiskt och kontinuerligt följa upp och analysera den pedagogiska verksamheten i samarbete med övrig personal.
Vi ser gärna att du har förmågan att vara kreativ, ha lätt för att se möjligheter, har ett eget driv och har god samarbetsförmåga
Vi har regelbunden planering och reflektionstid, samt kompetens- och utvecklingsdagar en som är gemensam för hela kommunen. Vi kvalitetssäkrar vår verksamhet med hjälp av pedagogisk dokumentation och vår projektstruktur utifrån de styrdokument som vi har Lpfö98, rev 2016 och Sigtunas kvalitetsindikatorer. I kommunen har vi utbildade pedagogistor och ateljeristor som är knutna till olika enheter.
Du som förskollärare ska tillsammans med kollegor lägga grunden för ett livslångt lärande och erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Kvalifikationer:

Förskollärarexamen
Personliga egenskaper:
Initiativtagande, Självständighet, Självgående, Flexibel, Stabil, Samarbetsförmåga, Kreativ


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-11

Arbetsgivarens referensnummer: A769795

Upplysningar lämnas av:

Marie Ulvmar
Förskolechef
Telefon: 08-59126432

Maria Österberg
Arbetslagsledare
Mobiltelefon:
Telefon: 08591 26429
E-post: maria.osterberg@ edu.sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida
Telefon: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan