Lediga jobb

Förvaltningsekonom

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är:
- Myndighetsutövning enligt SoL och LSS
- Äldreomsorg
- Omsorg för personer med funktionsnedsättning
- Socialpsykiatri
- Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.Arbetsuppgifter:

Som förvaltningsekonom samordnar du det ekonomiska arbetet på förvaltningen. Du har huvudansvaret för att de ekonomiska processerna fungerar, med bland annat budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Du gör kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar och presenterar dem på ett sätt som passar målgruppen. Vi känner oss därför säkra på att du är duktig på att förklara ekonomiska sammanhang, även för de som inte är ekonomer.

Du följer upp verksamheterna tillsammans med verksamhetschef och enhetschef genom månadsvisa avstämningar och ekonomiska prognosen för enheten. Du återrapporterar till förvaltningschef och förvaltningens ledningsgrupp. I tjänsten ingår också att ge stöd och service avseende ekonomifrågor, löpande statistik och kalkyleringar. Vi utgår från att du har kunskap om hur man planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt att du är strukturerad, självgående och har ett eget driv.
Rollen innebär att du är ett strategiskt stöd till politik- och tjänstemannaledning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi. Du känner dig trygg med att arbeta i olika ekonomisystem och har du tidigare arbetat med ekonomi i offentlig förvaltning är det ett plus. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska. Du har goda kunskaper i relevant lagstiftning och god redovisningssed. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen som förvaltningsekonom ser vi det som viktigt att du kan växla mellan strategiskt och operativt arbete. I ditt arbetssätt är du strukturerad och självgående, men är också serviceinriktad med vilja och förmåga att leverera. Vi förutsätter att du tycker att kvalitet är viktigt och att du sporras av att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra våra arbetsprocesser. Vi vill att du ser digitalisering som något spännande att ta till vara på och utveckla.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-18

Arbetsgivarens referensnummer: A843269

Upplysningar lämnas av:

Kristina Holmberg
Förvaltningschef
Mobiltelefon: 070-587 33 27
Telefon: 08-591 263 51

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan