Lediga jobb

Lärare i fritidshem/ fritidspedagog till Eddaskolan

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

Eddaskolan är en F-4 skola och skolan är indelad i 3 arbetslag. Skolan har i dagsläget ca 280 elever och 35-talet personal.

Skolans byggnader är i ett plan med en stor skolgård gränsande till ett litet skogsparti.

Visionen på Eddaskolan är: "I Eddaskolan ges alla elever de bästa förutsättningar att utveckla sina kunskaper och förmågor för att möta framtiden i en globaliserad värld."

Arbetsuppgifter:

Som fritidspersonal arbetar du för att stödja elevernas utveckling och lärande. I ditt uppdrag ingår planering och genomförande av arbete i Eddaskolans fritidshem där barnen erbjuds en meningsfull och utvecklande fritidstid.

Fritidsverksamheten är viktig för att våra elever ska ha en trygg och utvecklande miljö under hela dagen. Därför är det viktigt att du är professionell och stolt över ditt uppdrag. Du ska vara kreativ och ha lätt för att se möjligheter utifrån barnets perspektiv och våra mål.

Skolan satsar nu mycket på rast verksamhet som tills stor del ska drivas av fritidspersonal. Arbetet med detta utvecklas ständigt och är ett av våra fokusområden. All personal har utbildats i låg effektivt bemötande och förväntas arbeta enligt det förhållningssättet.

Under skoldagen samarbetar du nära med lärarkollegor i klasserna. Din arbetstid är förlagd i klassrummet, under elevernas raster och i fritidshemmet

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad lärare mot fritidshemmet/fritidsledare/fritidspedagog och har erfarenhet av att arbeta i fritidshemmet.

I din yrkesroll bidrar du till en god lärmiljö och finner strategier för att nå stärka varje elev i sin utveckling. Vi förutsätter att du har en positiv elevsyn och att du är en tydlig ledare med god förmåga att skapa goda relationer till eleverna.

Du är en trygg, stabil och prestigelös person som har lätt att samarbeta med föräldrar och kollegor samt bidrar till en trevlig arbetsmiljö.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-24

Arbetsgivarens referensnummer: A759245

Upplysningar lämnas av:

Lena Thörnblom
Rektor
Mobiltelefon: 073-633 87 21
Telefon: 08-597 831 25
E-post: lena.thornblom@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan