Lediga jobb

Särskilt utsedd socialsekreterare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är:
- Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk samt våld i nära relation
- Öppenvård för barn, ungdom och missbruk
- Förebyggande arbete såsom fältsekreterare, Ungdomsmottagning och familjecentrum
- Tillsyn och tillståndsfrågor
- Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer.
- Boende-enhet som inkluderar bland annat Stödboende för ungdomar samt Pallas vars målgrupp är missbrukande vuxna.

Vid samtal med barn använder vi i Familjehemsenheten oss av Tejping och har ett besöksrum anpassat för Tejpingsamtal. Vi arbetar också med Signs of Safety och BBiC. Vi utreder nya familjehem med BRA-fam och Nya Kälvestenintervjun.
Du får intern handledning veckovis, samt extern handledning en gång i månaden samt fortlöpande utbildningsinsatser. Hela förvaltningen kommer under året att utbildas i systemteori.

Vi har även åtta behandlingsassistenter till stöd för handläggarna i myndighetsutövningen. Inom familjehemsenheten arbetar vi tätt i team kring det placerade barnet.

Vi behöver också Dig, Du analyserande, reflexiva och engagerade Socionom som brinner för familjehemsarbetet!

Arbetsuppgifter:

Enheten består av flera olika tjänster, en enhetschef, sju socialsekreterare, två behandlingsassistenter, samt en administratör.

Här arbetar du nära din närmsta beslutsfattande chef och i samarbete i små team med dina kollegor både inom enheten samt över enhetsgränserna.

Vi följer upp det placerade barnets vård, och dennes behov, vi gör hembesök hos det placerade barnet, vi har barn placerade i hela landet och resor inom Sverige är en del av arbetet. Vi skriver handlingar till nämnd vid uppföljning av vården. En annan viktig aspekt är även att följa upp det biologiska nätverket med barnets bästa i centrum.

På Familjehemsenheten arbetar vi även med att rekrytera/utreda uppdragstagare, vilka kan vara familjehem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner och i vissa fall särskilt förordnade vårdnadshavare. Vi sköter de ekonomiska bitarna kring uppdragstagarnas uppdrag, samt handledning och stöttning till uppdragstagarna.

Vi arbetar tätt i team kring varje placerat barn samt uppdragstagare.

Vi utför arbete med myndighetsutövning mot enskild.

Vi arbetar uppskattande, och förbättrande tillsammans. Vårt arbete präglas av öppenhet, gemenskap och drivs av en vilja att utveckla sitt eget och enhetens arbete tillsammans.

Kvalifikationer:

Socionomexamen är ett krav då tjänsten innebär uppföljning av placerade barns vård.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav då resor inom Sverige ingår i arbetsuppgifterna.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med uppföljning av det placerade barnets vård inom familjehemsvården. Erfarenhet av att arbeta i team kring de placerade barnen är även det meriterande. Eventuell kunskap i Tejping, BBiC, samt Signs of Safety är meriterande. Erfarenhet av behandlande arbete samt arbete med missbrukande föräldrar/föräldrar med psykisk ohälsa är även det meriterande.

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvård genom ActiWay med 1200:-/kalenderår och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan ske fortlöpande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. Dagtid, förtroendearbetstid, 39h arbetsvecka.
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  Arbetstidsavtal som ger möjlighet att förlägga arbetstiden - utifrån hur verksamhetens behov är - vardagar mellan 07:00 - 20:00. 39h arbetsvecka vid heltid.
Tillträde: 2018-05-01. Enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-08-31. Tjänsten är ett vikariat för anställd som har tjänstledigt för att prova på annan tjänst. Under förutsättning att den tjänstledige ej återkommer till sin tjänst, finns möjlighet till förlängning i form av en tillsvidareanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: Socialsekreterare - Barnhandläggare

Upplysningar lämnas av:

Anna Lindsjö
Enhetschef Familjehemsenheten
E-post: anna.lindsjo@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Facklig
representant
Telefon: Sigtuna.se/facklig

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan