Lediga jobb

Erfaren miljöinspektör med inriktning miljöskydd

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen finns med dig i alla delar av din vardag. Vi verkar genom kontroll, tillsyn och rådgivning. Tillsammans arbetar vi för att du inte ska bli sjuk av maten du äter, att vattnet du använder är rent och att miljöerna du rör dig i bevaras och omhändertas på ett tryggt sätt. För oss spelar det ingen roll vem du är – ett företag, en invånare eller en besökare. Vi strävar efter att din omgivning ska vara säker, både idag och i framtiden.

Din arbetsplats finns i Sigtuna kommunhus i Märsta och ligger bredvid tågstationen på bekvämt pendlingsavstånd, ca 20 minuter från både Uppsala och Stockholms Central med regionaltåg.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är erfaren handläggare inom miljöskyddsområdet och kan vara mentor och handledare till kollegor med kortare erfarenhet.

Ditt huvudansvar blir tillsyn inom miljöbalkens område och där med fokus på miljöskydd vilket kan innebära handläggning av ärenden gällande kemikalier, vattenskydd, buller, avfall, förorenad mark m m. Som miljöinspektör för du dialog med våra kunder utan att ta avsteg från gällande lagstiftning. I rollen ingår även att ge information och rådgivning till företag och invånare inom tillsynsområdet.

Kvalifikationer:

Vi vill att du har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan motsvarande relevant utbildning. Tillsynen bedrivs såväl i grupp som självständigt, vilket förutsätter ett kunnande i att strukturera sitt eget arbete och vilja att ta egna initiativ. Vi ser att du är lösningsfokuserad och handlingsinriktad. Vi ser också att du har mycket god förmåga att kunna möta och kommunicera med andra människor i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi har tjänstebilar och vi vill att du har B-körkort.




Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-07

Arbetsgivarens referensnummer: A772057

Upplysningar lämnas av:

Jörgen Johansson
Chef miljö- och hälsoskydd
Telefon: 08-59126228

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan