Lediga jobb

S:t Pers skola söker sva-lärare till förberedelseklass

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

S:t Pers skola har 530 elever i åldrarna 6-12 år och är uppdelad på två skolenheter. Årskurs F-1, Lilla S.t Pers skola, är belägen i Hällsbo och årskurs 2-6 på S:t Pers skola. Skolenheternas läge i historiska Sigtuna ger många tillfällen till undervisning i närmiljön och natursköna omgivningar. Ett av våra fokusområden är att utveckla undervisningen utifrån ett språk-och kunskapsutvecklande arbetssätt och skolan kommer under läsåret 17/18 att delta i Läslyftet. Vår vision är att ge alla elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Tillsammans gör vi skillnad!
Arbetsuppgifter:

Arbeta som lärare i förberedelseklass,100%, årskurs 2-6. Som lärare ansvarar du för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleven känner nyfikenhet och lust att lära. Du bidrar till, att tillsammans med kollegor skapa en helhet kring eleven. Du kommer att vara mentor för elever i förberedelseklass samt ingå i ett arbetslag. Vi erbjuder ett spännande arbete med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.
På skolan arbetar vi aktivt med att inkludera våra nyanlända elever och det är en process som är under utveckling genom gemensamma träffar för hela kollegiet med fokus på språkutvecklande arbetssätt och framgångsfaktorer för inkludering av nyanlända elever. Inför ht 2018 kommer skolan att medverka i Läslyftet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad grundskollärare i svenska som andraspråk, matematik och gärna några ämnen till. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är flexibel och självständig och strävar efter att tillsammans med övriga kollegor ge eleverna en trygg skolmiljö som är grunden för inlärning. Vi lägger stor vikt vid förmågan att samarbeta med modersmålslärare, studiehandledare samt klass-och ämneslärare i ordinarie undervisningsgrupper. Som person är du tydlig, lugn och trygg. Ett positivt förhållningssätt och flexibilitet värderas högt. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från att arbeta i förberedelseklass men det är inte ett krav. Goda kunskaper kring språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt, formativ bedömning och digitala verktyg som ett stöd för att främja lärandet är meriterande.


Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde i augusti, ht 2018
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-29

Arbetsgivarens referensnummer: A768498

Upplysningar lämnas av:

Anna-Lena Holm
Biträdande rektor
Telefon: 08/597 837 01
E-post: anna-lena.holm@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Susanne de Barès
Lärarförbundet
E-post: susannedebares@ edu.sigtuna.se

Sofia Olofsgård
Lärarnas riksförbund
E-post: sofia.olofsgard@ edu.sigtuna.se

Fackliga företrädare
Se kommunens hemsida: www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan