Lediga jobb

Socialpedagog sökes till Ekillaskolan 7-9

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem.

För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola.
Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan


På Ekillaskolan betonar vi varje elevs rätt att få undervisning på en för honom/henne anpassad nivå. Ekilllaskolan ska vara den plats där samtliga elever och all personal ska trivas och känna trygghet och där eleverna ska lämna skolan med självkänsla och tillförsikt rustade för fortsatta studier och en bra plats i vuxensamhället. Vi ska finna de vägar och arbetsmetoder som leder till att fler och fler elever för varje år får godkänt i samtliga ämnen, då de lämnar skolan år 9.

Arbetsuppgifter:

Som socialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam, som består av rektor, bitr. rektorer, kurator, skolsköterska samt specialpedagoger.

Som delaktig i elevhälsoteamet skapar du goda allianser mellan föräldrar och barn, ansvarar för att rapporter skrivs, följs upp och utreds. I det arbetet kommer du att möta elever, lärare och föräldrar i spontana och planerade möten, som du ansvarar för.

Du kommer att delta i skolans likabehandlingsarbete. Detta innebär att du jobbar förebyggande och främjande med elever och elevgrupper i fråga om psykosocial hälsa, likabehandling, trygghet etc. Detta sker i olika sociala sammanhang, observationer mm.
Skolan ingår i ett kommunövergripande program kring våldsprevention där du förväntas ta en aktiv roll tillsammans med kurator.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socialpedagog, socionom eller likvärdigt.

Som ledstjärna för din yrkesutövning står eleverna i fokus. Vi vill att du ser dem och deras hem som en tillgång. Ditt arbetssätt präglas av nyfikenhet, tolerans, ärlighet, rättvisa, inkludering och respekt för mångfald, samt förståelse för kulturella skillnader.

Vi ser helst att du har erfarenhet av strukturerade samtal, både med ungdomar och deras vårdnadshavare samt att du ser vikten av samarbete, då en stor del av arbetet innebär att arbeta i ett team runt eleverna. Kontakt och samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet, det är därför önskvärt att du känner dig trygg i kommunikation med hemmet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-15

Arbetsgivarens referensnummer: A846283

Upplysningar lämnas av:

Ylva Hultblad Hederfors
Rektor Valstaskolan och Ekillaskolan
Telefon: 08- 597 833 01

Ylva Florin
Bitr. rektor
Mobiltelefon: 073-9737751

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan