Lediga jobb

Mark & Exploateringschef till Sigtuna Kommun

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

På stadsbyggnadskontoret finns 10 enheter med ca: 140 medarbetare som har till uppgift att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel.

Vill du göra skillnad och bidra till samhällsutvecklingen i Sigtuna kommun? Då är detta tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter:

Tillsammans med dina 6 duktiga och engagerade medarbetare företräder du kommunen som markägare och leder förhandlingar, köper och säljer fastigheter samt arbetar med markupplåtelser. Mark- och exploateringsenheten har kontakt med de exploatörer, näringsliv och övriga som har kommersiella intressen på kommunens mark. I detaljplanearbetet är ni kommunens experter på avtalsfrågor kopplade till marken och andra genomförandefrågor.

Vi arbetar enligt en modell för stadsbyggnadsprojekt som inbegriper detaljplanering och plangenomförande. Vi arbetar i projektform och samlar vår kompetens i de olika projekten. Som mark- och exploateringschef är din roll dels att vara projektägare för ett flertal stadsbyggnadsprojekt och dels att som en del av kontorets ledningsgrupp medverka i utvecklingen av stadsbyggnadsverksamheten.

Som Mark- och exploateringschef ligger det i din uppgift att ha hand om kommunens övergripande exploateringsekonomi och tillsammans med dina medarbetare upprätta kalkyler och projektbudgetar. I dina uppgifter ingår att utveckla enhetens arbetsprocesser och administrativa rutiner.

En av våra framgångsfaktorer är att vi har ett nära och bra samarbete mellan stadsbyggnadskontorets enheter och med andra förvaltningar inom kommunen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med civilingenjörsutbildning eller annan högskoleutbildning inom stadsbyggnadsområdet. Du har både bred och gedigen kompetens inom verksamhetsområdet och du bör ha arbetat som chef eller ha annan erfarenhet som ledare.

För att lyckas i rollen bör du ha en god kommunikativ förmåga och förmåga att skapa goda relationer med samarbetspartners och medarbetare. Vi värdesätter att du agerar teamorienterat med ett systematiskt arbetssätt, du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Hos oss har du möjlighet att utvecklas som ledare tillsammans med din grupp!


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

I denna rekrytering arbetar Sigtuna Kommun med Experis Engineering. För frågor angående tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Håkan Kempel 073-0211833 eller Lars Buvall 076-1420287

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast, dock senast 15e September

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-15

Arbetsgivarens referensnummer: A896519

Upplysningar lämnas av:

Lars Buvall
Rekryteringskonsult
Telefon: 076-1420287

Facklig(a) företrädare
Eija Österberg
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 08-591 261 96
E-post: eija.osterberg@sigtuna.se

Åsa Nordin
Vision
Telefon: 08-591 265 80
E-post: vision@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan