Lediga jobb

Jurist/ tillsynshandläggare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

På stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 90 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi projekterar och bygger gator och ledningar för vatten och avlopp. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning, renhållning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel. Vi satsar på våra medarbetare genom såväl goda resurser för kompetensutveckling som gemensamma aktiviteter. Sigtuna kommun är en expansiv kommun med ett omfattande bostadsbyggande, många företagsetableringar och satsningar i det offentliga rummet.

På bygglovsenheten arbetar idag 18 personer. Vi arbetar med att handlägga bygglov, förhandsbesked, anmälningsärenden samt med bostadsanpassningsbidrag. I denna rekrytering söker vi en glad och trevlig kollega som vill ingå i vårt lag.

Arbetsuppgifter:

Som jurist/ tillsynshandläggare på bygglovsenheten kommer du att arbeta med tillsynsärenden inom plan- och bygglagen. I handläggningen ingår utredning, kommunicering och beslutsfattande. Du kommer att skriva fram tjänsteskrivelser och föredra ärenden inför bygg- och trafiknämnden. Du kommer också ha ett tätt samarbete med enhetschefen i frågor av juridisk karaktär så som att skriva fram yttrande till domstol samt tolkning av lagtexter. Arbetet innebär många kontakter med kommunens medborgare.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad jurist eller har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnadssektorn. Det är meriterande om du har notariemeritering eller motsvarande domstolserfarenhet samt om du arbetat med PBL-frågor. Ett krav är att du ska tala och skriva svenska obehindrat samt inneha körkort.

Vi lägger stor vikt vid följande personliga egenskaper:
• Du är van att själv ta ansvar och driva dina ärenden.
• Du har en god administrativ förmåga att planera och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.
• Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört förhållningssätt. Som person är du lugn, stabil och relationsskapande.
• Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram, samtidigt som du påminner och följer upp.
• Du har en helhetssyn, tar hänsyn till flera perspektiv och har god förmåga att göra korrekta avvägningar, med avseende till verksamhetens bästa.

För att lyckas med arbetet har du en god förmåga att vägleda andra. Det är en förutsättning att du är intresserad av verksamhetsutveckling och effektiva processer. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde omgående
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-02

Arbetsgivarens referensnummer: A878111

Upplysningar lämnas av:

Kataraina Haglund
Enhetschef Bygglovsenheten (from 20180806)
E-post: katarina.haglund@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Eija Österberg
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 08-591 261 96

Åsa Nordin
Vision
Telefon: 08-591 265 80

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan