Lediga jobb

Coachande fältarbetare

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden:
- Fritidsverksamheten
- Kultur- och ungdomsverksamheten
- Sigtuna Museum and Art
- Biblioteksverksamheten

Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 90 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

Fältverksamheten är en enhet inom Kultur- och ungdomsverksamheten som även innefattar fritidsgårdsverksamheten Ung i Sigtuna, Scenkonst, film och evenemang och mötesplatser. Inom Kultur- och ungdomsverksamheten finns tjugo medarbetare och två enhetschefer, varav en chef för Fältverksamheten och enhetschefen för Ung i Sigtuna, och verksamhetschef för kultur- och ungdomsverksamheten. Som medarbetare inom fältverksamheten rapporterar du till enhetschefen för fältverksamheten.Arbetsuppgifter:

Vi är idag tre stycken fältarbetare som söker en fjärde kollega till gruppen.

I rollen som coachande fältarbetare kommer du att arbeta uppsökande och relationsskapande bland ungdomar 11-19 år på gator och torg, skolor och fritidsgårdar både dag- och kvällstid. Du skapar relationer med ungdomar som bygger på frivillighet, tillit och respekt för att tidigt kunna upptäcka ungdomars eventuella behov av stöd och om nödvändigt lotsa dem vidare till rätt kontakter och insatser. Som fältarbetare arbetar du förebyggande, främjande, trygghetsskapande och genomför insatser inom universell, selektiv och indikerad prevention gällande socialt nedbrytande beteende. Du samverkar med skola, polis, socialtjänst, fritid och andra som arbetar med ungdomar.
I uppdraget ingår det att arbeta med klassbesök samt ibland tala inför andra stora grupper, vilket därför kräver viss vana.

Du är en vuxen förebild som har fokus på att erbjuda verktyg för personlig utveckling och vi lägger stor vikt på relationen till ungdomen.
Kvalifikationer:

Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt och samtidigt bli inspirerad av och kunna samarbeta med olika yrkeskategorier. Som fältarbetare är du en länk mellan fritid, skola, föräldrar och myndighetsutövare vilket innebär att du har god kännedom om socialtjänst, ungdomars mångfald, fritid och skolans värld.

Du har även kunskaper kring ungdomars situation i ett föränderligt samhälle vilket innefattar normer, risk- och skyddsfaktorer, psykisk hälsa och drogers skadeverkan.

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du arbetare bra med andra och trivs i sociala sammanhang och har lätt för att skapa kontakt med både ungdomar och vuxna. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Du har du har ett normkritiskt och inkluderande förhållningssätt.

Krav:
Akademisk utbildning t ex beteendevetare eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med ungdomar
B-körkort


Meriterande:
Machofabriken/Normkritisk arbete
Uppsökande arbete
Vana att tala inför stora grupper
MI- Motiverande samtal


Övrigt:
Del av arbetet är förlaggd på kvällstid enligt schema både vardagar och helger.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Rekryteringsprocessen och intervjuer sker fortlöpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-31

Arbetsgivarens referensnummer: A891497

Upplysningar lämnas av:

Viktor Nekmouche
Chef Fältverksamheten
Telefon: 0736663219
E-post: viktor.nekmouche@ sigtuna.se

Facklig(a) företrädare
Ari Snorrason
Facklig företrädare Kommunal
Mobiltelefon: 070-737 03 30
Telefon: 08-591 265 83
E-post: norr.sigtuna.stockholm@ kommunal.se

Åsa Nordin
Facklig företrädare Vision
Mobiltelefon: 070-737 03 29
Telefon: 08-591 265 80
E-post: vision@sigtuna.se

Tillbaka

«Fler lediga tjänster
Synpunkter & felanmälan