Malmtorget

Nyplanterat på Malmtorget. Foto: Lisa Kennerstedt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmtorget är ett litet blomstrande torg centralt i Sigtuna. Slå dig ned en stund i skuggan av lindarna och lyssna på fontänens porlande vatten eller titta på de livfulla perennrabatterna.

Parkens centralpunkt är en porlande fontän omgiven av en perennplantering. En klippt måbärshäck ramar in parken och blommande buskar ger skydd mot vägen. Växterna är valda för att ge parken variation och blomning över hela växtsäsongen. Tidigt på våren sticker krokusarna upp sina kronblad och ger parken färg. Sedan följer gula och svarta tulpaner och vita narcisser. När lökarna börjar ge upp sätter perennerna fart och pryder parken långt in i september. 

Daggkåpa och spetsmössa är två bra basperenner som används som stomme i parken. Tillsammans med mer färg- och formstarka perenner bildar de en livfull perennrabatt. Ett gracilt gräs används också för att väva ihop planteringen. Narcisser och dagliljor bidrar till doftupplevelser. Det gör även syrener och schersminer som blommar under försommaren. Här finns också en trollhassel som blommar tidigt på bar kvist med lustiga gula blommor. Färgtemat i parken går i blålila och gult.   

Markmaterialet består av en stenbeläggning av röd älvdalskvartsit som är lätt att ta sig fram på för besökare med rörelsehinder.  

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation