Anmäl klagomål och matförgiftning direkt på sigtuna.se

2017-07-13

Sigtuna kommun gör det nu enklare för dig att lämna klagomål på restauranger och andra livsmedelsanläggningar. Vi har skapat nya digitala tjänster där du kan anmäla om du blivit matförgiftad eller upptäckt andra brister i livsmedelshanteringen. Gå in på sigtuna.se/livsmedel så kan du lämna klagomål när som helst. Sidorna är också nåbara i mobilen. 

Miljö- och hälsoskyddskontoret arbetar för att de som bor och verkar i kommunen ska få säkra livsmedel och inte bli vilseledda om vad maten innehåller. Vi uppmanar den som blir matförgiftad eller upptäcker andra brister i livsmedelshanteringen att kontakta oss. Får vi kännedom om brister kan vi ställa krav på verksamhetsutövarna att vidta åtgärder. 

  • Trots att vi gör över 700 inspektioner per år kan vi inte upptäcka alla brister. Det är därför viktigt att de som bor eller verkar i kommunen berättar för oss när de upptäcker brister i livsmedelshanteringen. Har du t.ex. blivit matförgiftad kan du förhindra att fler drabbas om du berättar det för oss, säger Tobias Johansson som är chef för livsmedelsenheten. 

Som en del i kommunens digitaliseringsprogram har miljö- och hälsoskyddskontoret skapat nya digitala tjänster. Surfar du in på sigtuna.se/livsmedel så kan du lämna klagomål när som helst på dygnet. 

Kommunen har också förenklat för livsmedelsföretagen. Nu finns digitala tjänster där du som företagare kan anmäla om du ska starta eller överta en livsmedelsverksamhet. Du kan också anmäla om du ska lägga ner din verksamhet eller om du ska göra något betydande ändring. 

  • Nu slipper företagare leta blanketter i egna gömmor eller på kommunens hemsida. Genom att gå in på sigtuna.se/livsmedel så hittar du samtliga digitala tjänster inom livsmedel, säger Tobias Johansson som är chef för livsmedelsenheten. 

Förutom de digitala tjänsterna har miljö- och hälsoskyddskontoret även en servicetelefon där du kan nå en livsmedelsinspektör varje arbetsdag mellan 8-16 (fredagar 8-15). Servicetelefonen är öppen både för företagare och för privatpersoner. 

  • Vi vill bli ett av de bästa miljökontoren i landet på att sätta invånaren först. Vi är väldigt måna om att de som bor och verkar i kommunen har förtroende för den verksamhet som vi bedriver. Vi hoppas att våra nya digitala tjänster kan bidra till detta. 

För mer information kontakta:Tobias Johansson, Chef livsmedelsenheten, tfn 08-591 266 77 eller e-post tobias.johansson@sigtuna.se 

De nya digitala tjänsterna hittar du här: www.sigtuna.se/livsmedel  

Miljö- och hälsoskyddskontoret servicetelefonen tfn 08-591 266 60 eller miljokontoret@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation