Midgårdsvallen

Midgårdsvallen som är ett modernt idrottsfält med allt från sporthall, fotbolls- och friidrottsarena, konstgräsplaner och flera andra anläggningar. Hela sportfältet med badhus ligger centralt placerad i Märsta.

Området erbjuder besökarna goda möjligheter att ta sig hit med cykel eller till fots via de anordnade gång- och cykelvägarna. Busshållplatser finns inom gångavstånd och det finns gott om parkeringsplatser för bilburna besökare.

Föreningarna som bedriver delar av sin verksamhet på huvudidrottsplatsen är friidrottsföreningen IFK Märsta och fotbollsföreningarna Märsta IK , Arlanda Jets och RIK/MIK Damer. Fler föreningar nyttjar planer och anläggningar särskilt vintertid.

Konstgräsplanen som är uppvärmd och elbelyst, är tillgänglig för samtliga kommunens fotbollsföreningar även under den kalla delen av året.

Arlanda Jets spelar sina hemmamatcher på konstgräsplanen för amerikansk fotboll. Läktare för 500 sittande åskådare finns samt elbelysning.

Märsta BMX klubb tränar och tävlar på BMX-banan.

 Sportfältet som fick namnet Midgårdsvallen invigdes 2005.

Midgårdsvallen består av huvudidrottsplats med en gräspan 105x65 meter och allvädersbanor, uppvärmd konstgräsplan, kastplan för friidrott, konstgräsplan för amerikansk fotboll samt en BMX-bana.

  • Huvudarenan är byggd utifrån Svenska Fotbollsförbundet och Uefas regler. Elljusbelysningen för spel i Superettan kan kompleteras att godkännas för allsvenskt spel. Masthöjden är 36 meter.
  • Friidrottens allvädersbanor på huvudarenan är uppbyggda enligt Svenska Friidrottsförbundet och IAAF:s (International Association of Athletics Federations) regler.
  • Huvudarenan är utbyggd med en läktarbyggnad som inrymmer 400 sittplatser undet tak som även har handikapplatser. Läktaren har ett sekreteriat, pressrum och pressplatser med telefon och möjligheter till Internetuppkoppling. Fyra omklädningsrum, dommarrum, sjukrum, förråd, kiosk och publika handikappanpassade toaletter.
  • För friidrotten finns en övningskastplan som mäter 116x68 meter. Delvis uppvärmd för att möjliggöra träning stor del av året.
  • På sportfältet finns ytterligare byggnader, i en av dem huserar tre av de på anläggningen aktiva föreningarna. Märsta IK, IFK Märsta, Märsta BMX samt Arlanda Jets. Dessa föreningar har sina kanslilokaler i huset.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation