Evenemang Kulturumteatern
hösten 2019

2019-07-25

Radikal Optimist

Anders Jansson  – Radikal optimist

Fredag 20 september kl. 20.00

Anders Janssons nya soloföreställning “Radikal Optimist” har fått ett varmt mottagande både av publik och recensenter. Sydsvenskan skriver att han är “en mästare på att se det komiska i det lilla”, Skånska Dagbladet att han “nästan svämmar över av humoristiska infall” och Expressen menar att Anders Jansson är “genuint rolig”. I höst fortsätter “Radikal Optimist” och den 20 september blir det ett stopp i Märsta!

Föreställningen är en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik. Han inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.

Välkommen till en underhållande afton!

Köp biljett: https://www.ticketmaster.se/event/540733?fbclid=IwAR3Z41_5vuY_Hk4MDwa2rUVAqT6VV11Hgwtqn7YE5H05JKOyYFShMRbkzFM

Arr: Kahlo

Konsert med P-Floyd

Lördag 26 oktober kl. 19.00 

Det magiska konceptbandet P-Floyd till Kulturumteatern i Märsta för en exklusiv konsert, den enda i Stockholm och Mälardalsområdet i höst.

En konsert med P-Floyd är långt mycket mer än en konsert; det är en ljud- och ljusupplevelse utöver det vanliga. Bandets scenshower i utomhusarenan Dalhalla har spelats för utsålda hus där publiken bjudits på lasershow, bergsklättrare, flyguppvisning, ljusprojektioner på bergväggen med mera. Storslaget, imponerande och proffsigt är några av superlativen från tidigare konserter.

P-Floyd behandlar supergruppen Pink Floyds musikaliska arv som vore det deras eget. Bandet har bland annat uppträtt på Ericsson Globe, Union chapel i London, Spectrum i Oslo och åtskilliga gånger på Dalhalla där man 2014 fick det ärofyllda priset för årets konsert vid Dalecarlia music awards.

Om du någon gång lyssnat på och berörts av Pink Floyds musik kan du inte missa den här föreställningen!

Arrangör: Sigtuna Scen & Teater
I samarbete med: Good morning hotel Arlanda

Pris: 590 kr

Köp biljett: https://www.nortic.se/dagny/event/23582

 
 Happy ending – en rasande fars!

Happy ending – en rasande fars!

Måndag 11 november kl. 19.00

Året är 1962. Stefanie är transperson och driver en skönhetssalong i en hamnstad i Västernorrland. Kurt, som är gift med Eva har ett hemligt förhållande med Stefanie. Kurt och Eva är medlemmar i en frikyrkoförsamling som betraktar hbtq-personer som psykiskt sjuka. Om Kurts dubbelliv blev känt så skulle hans tillvaro förvandlas till en katastrof.

En kväll besöker han Stefanie för att avsluta relationen …

Medverkande: Ola Forssmed, Kim Sulocki, Hedvig Lagerkvist
”Happy ending är en pjäs om roller, behov och längtan. Den ställer frågor”. SvD
” Årets viktigaste komedi… mycket stark ensemble med en strålande närvaro. Med enkla och effektfulla medel ger de en berättelse om utanförskap i en tid inte så långt ifrån vår egen.” ”Det var längesen jag blev så imponerad och engagerad i något nyskrivet” TeaterStockholm.se
Manus och regi: Staffan Götestam

Köp biljett:  https://www.nortic.se/dagny/show/76672

och på Märsta bibliotek

 
Familjeföreställning – Livet är nu

Familjeföreställning – Livet är nu

med bl.a. Jojje Wadenius

Lördag 30 november kl. 14.00

En musikalisk och poetisk hyllning till livet här och nu, med små och stora stunder, kärlek, tokerier och sorg. Låtar som handlar om hundar och pizza, om att känna sig arg eller ledsen och om NU - som svisch - just försvann. Konserten är baserad på den nyutgivna musikboken Livet är nu med dikter av Lotta Olsson, musik av Jojje Wadenius och Charlotte Ramels fina bilder, som även projiceras under konserten.
Georg ”Jojje” Wadenius är en legendarisk låtskrivare. Han har skrivit många barnvisor som har blivit klassiska och mycket uppskattade genom åren. Han är också känd över hela världen som stjärngitarrist och har samarbetat med många av de mest kända internationella artisterna. Trio X´ särprägel är utforskande och gränsöverskridande musik och de erfarna musikerna låter sig inspireras av många olika genrer.

För 3-9 år

Medverkande: Georg ”Jojje” Wadenius, gitarr och sång, Trio X: Lennart Simonsson, piano, Per V Johansson, bas och Joakim Ekberg, trummor.

Köp biljett:  https://www.nortic.se/dagny/show/76676

och på Märsta bibliotek

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan