Praktisk Information, priser

Terminsavgifter/hyror

 

OBS Kommunfullmäktige i SIgtuna har 2019-01-31 har beslutat att höja Kulturskolans avgifter samt ta bort syskon- och ämnesrabatter enligt tidigare avisering. 

 

Terminsavgift

från och med

2019-02-01

Alla ämneskurser  1100
(förutom undantagen här nedan)  
Babyrytmik (kortkurs 10 ggr/termin) 600
Dans för barn t.o.m årskurs 2  700
Sång- och dansmix  (2 lärare) 1100
Teaterlek t.o.m årskurs 2  700
Kör  700
Ensemble - utan att gå på ämneskurs  700
Fördjupad ämneskurs  i musik 2500
Danslinje (3 ggr/vecka) 2500
Danslinje (2 ggr/vecka) 1700
Yoga för vuxna (från 22 år)   2200
   
Instrumenthyra 350

 

Anmälan 

Anmälan till alla kurser görs via ett särskilt anmälningsformulär från fliken Anmälan eller på en pappersblankett som du kan få från Kulturskolan. Det är separata anmälningsformulär till Fördjupad ämneskurs i musik och till Danslinjen för dem som vill fördjupa sig i dans. 

Avanmälan

Du har platsen på Kulturskolan ända tills du själv säger upp den på ett uppsägningsformulär som finns på hemsidan eller på en blankett som kan hämtas från Kulturskolan . Ej uppsagd plats vid terminsstart debiteras fullt, man fortsätter annars automatiskt till nästa termin. För att få slippa betala terminsavgiften måste man säga upp platsen innan terminen börjar. 

 

Betalning

Faktura skickas ut från Sigtuna kommun. Ej uppsagd plats vid terminsstart debiteras fullt.. Full terminsavgift debiteras även om utbildningen avbryts under påbörjad termin. Återbetalning blir endast aktuell om vi inte kan erbjuda minst 26 lektionstillfällen per läsår (höst- och vårtermin).  

Ej skriven i Sigtuna kommun?

Sigtuna kulturskolas verksamhet är i första hand för invånarna i Sigtuna kommun.

Om du är bosatt i annan kommun än Sigtuna kan du i vissa fall få delta i kulturskolans verksamhet i mån av plats och mot dubbel avgift. Du kan inte stå i kö till ämnen vi har lång kö till (t ex gitarr och piano). Kösituation kan ändras från termin till termin varför vi ej skriver ut alla ämnen det gäller här. Vi kontaktar dig via e-post om vi får in en anmälan som vi inte kan registrera.

Frånvaro

Om du är sjuk eller inte kan komma så ska du anmäla frånvaron till berörd lärare. 

Garanterad undervisning

Elever som undervisas i ämneskurs garanteras minst 26 erbjudna tillfällen per läsår (hösttermin + vårtermin=läsår). Med "tillfälle" avser vi en lektion, framträdande, rephelg, studiebesök etc. Med erbjudna menar vi att läraren finns på anvisad tid och plats.

Hyra instrument

Under elevens första år finns det möjlighet att hyra instrument i mån av tillgång. Man kan hyra de flesta instrument, dock INTE något av följande: slagverk, gitarr, elgitarr, blockflöjt eller piano.  

Inställd lektion

Kulturskolan meddelar eleven i möjligaste mån via SMS vid inställd lektion. 

Kombinera flera ämneskurser

Eleverna kan kombinera flera ämneskurser, exempelvis instrumentalspel med dans, teater, sång, nycirkus och funktionsinriktad musikterapi . ObS! Det går ej att spela två kö-instrument samtidigt. Som kö-instrument räknas gitarr och piano.

Ibland kan inte alla elever få plats i Kulturskolan. Då anordnas kölista, läs mer under fliken Kurser. Vi kontaktar er när vi har en plats att erbjuda.

Om vi inte har möjlighet att erbjuda er plats på önskad ämneskurs kan vi eventuellt skicka ut erbjudande om en annan kurs där platser finns.

Lokaler

En del ämnen erbjuds på flera skolor i kommunen, medan andra ämnen endast sker på vissa platser. Kulturskolan har egna lokaler på Kulturtorget 11 i Märsta Centrum. Vi har dansgrupper på Kulturskolan samt på S:t Olofs skola i Sigtuna.

Söka bidrag

Det är möjligt att söka bidrag till kulturskoleavgiften från den lokala majblommeföreningen för familjer med små ekonomiska medel. Länk till majblomman finns under relaterade länkar ovan till höger (eller här nedan).

Under FAQ finner du  fler vanliga frågor och svar.

Ålder

Kulturskolan har verksamhet från babyrytmik på 2 månader upp till det året man fyller 21 år på instrumentalspel. Från hösten 2019 planerar vi att starta yoga-grupp för ungdom/vuxna som vänder sig till dig som även är över 21 år. 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan
Relaterade länkar