Danslinjen uppträdde i Vällingby

2015-09-02

Danslinjen på Sigtuna Kulturskola har en tradition; att delta på Dansdagen i Vällingby i slutet av augusti varje sommar.

Dansdagen är ett evenemang som avser hela Vällingby city och förutom uppträdanden på stora scenen kan man som besökare prova på massa olika dans, leka med insta-dans = en sorts digital dans och dessutom njuta av god mat, få information om olika dansformer och anmäla sig till diverse danskurser. Sigtuna Kulturskola har alltid varit en väl sedd gäst under Dansdagen i Vällingby  och så även i år.

Danslinjen 2 träffades först på fredagen, efter ett sommaruppehåll, på Kulturskolan för att repa upp två koreografier och samla kostym. Stämningen var uppsluppen och alla elever var taggade och glada.
Vi samlades i Vällingby Centrum på lördagen och gick i gemensam tropp ned till Solursparken där vi byter om, hinner blir lite nervösa över att scenen är mycket mindre än det vi övat på och Varga och Andrea får stämma av med konferencieren Nicklas om hur gänget ska bli presenterat.

Vi hinner öva lite och värma upp, men också kika på Capoeira och en folkdansgrupp som kallades Vargarna innan det blir vår tur.
Varga och Andrea presenterar gruppen och sedan kör de igång. Det blir faktiskt succé! Ett annorlunda inslag bland disco, folkdans, klassisk balett och friskis och svettis. Danslinjen 2 deltog med två koreografier; "Charlie Brown" ett modernt stycke av Eva-Karin Latvala och "Ikaros" ett modernt streetnummer av undertecknad.

Det gick fort, men det var jätteroligt. Alla var nöjda och glada över sina insatser och Sigtuna Kulturskola kommer säkerligen att fortsätta vara en del av Dansdagen i Vällingby i framtiden.


Veronica Näslund, danspedagog

Flickor med maskFlickor som dansar på scen

 

 

 

 

 

 

Dansande flickor på scenDansande flickor på scen

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan