Danslinjen 1 på dansstudieresa i Västerås

2016-02-03

Tisdagen 2/2 tog 10 elever och jag bussen från Sigtuna till Bålsta och sedan tåg vidare till Västerås. Allt i syfte att besöka Carlforsska gymnasium och dansesteterna.

Vi blir varmt emottagna av Danspedagog Sara Svennungsson som visar oss runt och sedan är det dags att titta på 3:ornas föreställning "På gott och ont". En föreställning om Mänskliga rättigheter, som gjorde starkt intryck på oss alla. Väldigt duktiga elever och fint scenarbete, en mycket god upplevelse. Som förälder och pedagog kände jag att det finns hopp för framtiden. Föreställningen var ett samarbete med alla esteter på skolan: dans, teater, musik, bild och media.
Det mesta av föreställningen kom från eleverna själva och alla kände att det var väldigt aktuella ämnen som gestaltades.

Efter föreställningen åt vi lunch och fick sedan träffa 2:orna som berättade om hur det var att gå på skolan och valet till Dansestet. Vi hade en mycket trevlig pratstund och blev bjudna på fika.
Efter fikat fick eleverna en danslektion i Modern Dans av dansfröken Charlotte. Det var intensivt och svårt, och Charlotte berättade att hon var enormt inspirerad av Cullbergbaletten. Eleverna var övertygade om att de skulle ha träningsvärk dagen efter.
I skrivande stund står vi allihop på Västerås station på väg till Bålsta igen. Stämningen är uppsluppen och pratig. En rolig och givande dag. Tåget är försenat. Vi kommer bli tvungna att springa massor för att hinna med bussen tillbaka till Sigtuna, men det är det värt.

// Veronica Näslund, Danspedagog, Sigtuna Kulturskola.

Veronica Näslund och Danslinjen 1 vill passa på att tacka Kulturskolans föräldraförening som bidragit ekonomiskt och gjort resan möjlig.  Vi vill vidare tacka Dansesteterna åk 2 på Carlforsska gymnasiet och Danspedagogerna Sara och Charlotte för ett fantastiskt mottagande.

 

Dansande barn som ligger på golvet

 Dansande ungdomar

Afiisch

Ungdomar

Bild på Carlforsska gymnasiet

Västerås station

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan