Brassläger

2011-09-28

Under den gångna helgen så har Sigtuna Kulturskola hållit Brassläger på Ekillaskolan i Märsta under ledning av Trumpet/Valthornsläraren Anders Kästel samt Trombon/ Tubaläraren Mattias Arveheim.


78 ungdomar i åldern 13 - 22 år från Sigtuna, Bålsta, Kungälv, Linköping och Mölnlycke har repat i dagarna 3 och lägret avslutas under söndagen med en konsert på Hotell Kristina då även Sigtuna Messingsextett medverkade för att spetsa till upplevelsen.

Under lägret har man inte bara repat låtar inför konserten utan man har också hunnit med ett besök av Sigtunas tidigare o nu mera pensionerade Trombon/Tuba lärare Hans Jonsson som hade med sig gamla brass instrument som han spelade på och berättade bakgrundshistoria.


Lördagskvällen innehöll även ett disco så man fick lite tid till att lära känna varandra. - Grundtanken med helgen är förstås att ungdomar får träffas, umgås och inspirera varandra. I Kungälv har man sedan länge en festival för trumpetare. Till oss kommer trombonister, hornister och tubaister, alltså hela Brassfamiljen säger intiativtagaren Anders Kästel. Barn som spelar

Ungdomar med instrument

 

 

 

 

 

 

78 stycken brassmusiker!                                         Deltagarna från Sigtuna Kulturskola.

Lärare dirigerar eleverUngdomar lyssnar på man som spelar gamla instrument

 

 

 

 

 

 

Konsert i hotell Kristina                                              Uppvisning av gamla instrument.

Dansande eleverDansande ungdomar

 

 

 

 

 

 

Robert, Elias, John, Patrik och Anders höll i discot.     Full fart på dansgolvet!

Limbo med ungdomar

 

 

 

 

 

 

Limbo!

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan