Sigtuna kommun handlar hållbart

HöneMedveten upphandling

Vi vill köpa och servera mat vi kan stå för och vara stolta över. Därför ställer vi höga krav på att djuren lever gott, att grönsakerna odlas utan onödiga gifter och att de som odlar vårt kaffe har bra arbetsvillkor.

Samspel med naturen

40 procent av maten vi serverar är ekologisk. Genom att köpa ekologiska livsmedel minskar vi spridningen av bekämpningsmedel i naturen och övergödningen av våra sjöar och vattendrag. Ekologisk produktion bygger på kretslopp där gödsel och foder produceras på den egna gården.

koSå nära gästen som möjligt

Våra duktiga kockar lagar så mycket av maten som möjligt i skolor, förskolor och i äldreomsorgen, nära dem som ska äta den. Det ger inte bara kortare transporter – det doftar också gott! Vår ambition är att alla nya kök vi bygger ska vara tillagningskök.

Sigtuna kommun – en Fairtrade City

Genom att välja Fairtrade-märkta produkter bidrar vi till att producenter i utvecklingsländer får bättre arbets- och levnadsvillkor. Minst 75 procent av allt kaffe, te och alla bananer Sigtuna kommun köper är etiskt märkta. 2011 köpte vi över 19 ton Fairtrademärkta bananer.

Sigtuna kommun är Årets Djurvän 2014

Sigtuna kommun har tilldelats utmärkelsen ”Årets Djurvän”. Kommunen får priset för sin kamp för att få ställa krav på etisk djurhållning vid offentlig upphandling. Bakom priset står Svenska Djurskyddsföreningen. Priset instiftades 1976 och Sigtuna är den första kommunen som får utmärkelsen.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan