Årets pedagoger 2017

Sigtuna kommun har bra lärare och förskollärare. På kommunfullmäktiges sammanträde den 18 maj fick Årets pedagoger 2017 ta emot sina utmärkelser.

- Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun. De spelar en viktig roll för utveckling och lärande i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi uppmärksammar dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

- På gymnasiet ser vi att resultaten går upp och att arbetsron blir bättre. Det är en positiv utveckling, och något som vi till stor del kan tacka våra duktiga lärare för, säger Mia Hämäläinen Persson (S), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Genom utmärkelsen vill kommunen uppmuntra och premiera gott pedagogiskt arbete och lyfta fram goda exempel på utvecklingsarbete som utgår från läroplanerna och Sigtuna kommuns skolutvecklingsprogram.
Utmärkelsen är på 40 000 kronor som fördelas jämnt mellan vinnarna och kan nyttjas för kompetensutveckling som gagnar verksamheten och/eller pristagaren.

Här är alla pristagare med motiveringar till varför de får ta emot utmärkelsen.

Förskola

Rosa El Mahdi, Edda förskola

Rosa har som pedagogista stor betydelse för sina kollegor. Hon stöttar personal och ledning på förskolor i utveckling av projekterande arbetssätt. Hon har ett ödmjukt sätt att handleda där hon delar med sig av sin digra erfarenhet. Rosas arbete har gett avtryck hos pedagoger och inte minst i barnens verksamhet.

Ing-Mari Strid, Edda förskola

Ing-Mari är en skicklig förskollärare som uppmuntrar barnen till att använda olika språk i sin kommunikation, där flerspråkighet ses som en kompetens. Hon påvisar stor respekt och nyfikenhet för alla barns unika sätt att lära. Ing-Mari är fantastisk på att utveckla verksamheten och koppla det till förskolans kvalitetsarbete.


Grundskola

Marie Lyckebäck, S:ta Gertruds skola

Marie är en skicklig, tydlig och lyhörd pedagog. Hon låter lärandet utgå från elevernas egna intressen och lärstilar. I klassrummet känner sig eleverna trygga, delaktiga och har inflytande över undervisningen. Marie visar omtanke och intresse för alla elever och de får ypperliga förutsättningar att nå sina mål.

Jessica Fjäll, Tingvallaskolan

Jessica ser varje elev och gör sitt yttersta för alla barn hon möter både i klassrummet, i korridoren eller ute på rasten. Hon gör att eleverna känner sig trygga, delaktiga och hon gör skolan rolig. Jessica brinner för sitt arbete och det märks tydligt.

Gymnasieskolan

Astrid Claeson, Arlandagymnasiet, Risk och räddning

Astrid är en jordnära, pålitlig och fantastisk person som får eleverna att känna trygghet, glädje och engagemang. Hennes lektioner är något vi elever längtar till. Astrid är inte bara vår lärare, hon är även en pålitlig vän. Hon stärker vårt självförtroende och får oss att, med sin inlevelse och pedagogik, vilja lära oss mer. Astrid är en riktig glädjespridare!

Stefan Eriksson, SSHL

Stefan är en fantastisk lärare som alltid ställer upp för sina elever. Han har en unik förmåga att lära ut sin djupa kunskap inom matematikens område och gör det på ett pedagogiskt och humoristiskt sätt. Stefan är en social, glad och engagerad lärare som gör matematik och fysik till ett nöje för oss gymnasieelever på SSHL. Hans lektioner är för oss elever en lärorik stund i vardagen med humoristiska inslag inom matematikens anda!

Kontaktpersoner

Henrik Josephson, Tf pressekreterare
Telefon: 08-591 260 24, 073-661 35 98
e-post: henrik.josephson@sigtuna.se

Lydia Wefer (S), politisk sekreterare
Telefon: 08-591 260 06, 070-085 15 29
E-post: lydia.wefer@sigtuna.se

Pernilla Bergqvist (L), politisk sekreterare
Tel: 073-707 03 40
E-post: pernilla.bergqvist@sigtuna.se

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan