Pris delades ut till ”Årets pedagoger 2014”

Sigtuna kommuns utmärkelse "Årets pedagoger", instiftat för att uppmärksamma lärare som visat särskilt stor skicklighet i det pedagogiska arbetet, har i år fått rekordmånga nomineringar.

I år har hela 157 nomineringar inkommit från elever, föräldrar, lärarkollegor och andra kommuninvånare. Representanter från de båda skolnämnderna har sedan valt ut sju lärare som utses till Årets pedagoger 2014. Lärarna ska ha visat särskilt prov på pedagogisk skicklighet i enlighet med Sigtuna kommuns skolutvecklingsprogram. Där poängteras värden som måluppfyllelse, delaktighet, välmående och trygghet.

- Det är fantastiskt kul att så många pedagoger nominerats, det visar på att vi har många duktiga pedagoger som dagligen bidrar till ökad måluppfyllelse och högre skolresultat. Det enda problemet är att det varit väldigt svårt för oss att välja ut pristagarna när så många duktiga pedagoger nominerats, säger Ibrahim Khalifa (S), ordförande för utbildning och arbetsmarknadsnämnden, i en kommentar.

Anna Kalles (S), ordförande för barn- och ungdomsnämnden, fortsätter:

- Jag har varit ute och träffat de grundskolelärare som utsetts till årets pedagoger. Som nytillträdd nämndordförande är det fantastiskt kul och inspirerande att se vilka kompetenta och engagerade pedagoger vi har i vår kommun, säger Kalles.

Mottagarna får dela på 40 000 kr och priset delades ut på kommunfullmäktige den 15 maj. Mottagarnas pedagogiska idéer kommer att dokumenteras och spridas genom korta filmer.

Pristagare:
Marie Roos, Arlandagymnasiet

Midia Asinger, Arlandagymnasiet

Gunnar Lundström, Komvux

Malin Olofsson Sarri, Tils förskoleområde

Camilla Strandberg, S:t Olofs skola

Elisabeth Norling, Centralskolan

Mikael Björklund, Råbergsskolan

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan
Se en film om varje pristagare