Ny rektor på Ekillaskolan

2018-06-04

Följande är ett brev från biträdande förvaltningschefen Carmen Blom:

I mitt senaste brev lovade jag att återkomma med besked till er så fort vi har hittat rätt kandidat till rektorsuppdraget. Till min stora glädje kan jag berätta att ny rektor på Ekillaskolan blir Ylva Hultblad Hederfors som även är rektor för Valstaskolan idag. Ylva kommer därmed att axla rektorsrollen på båda skolorna. Till hösten har vi planerat en minskning av Valstaskolan i storlek (enbart 7 klasser), vilket gör det möjligt för Ylva att vara rektor för båda skolorna. Ylva är en tydlig pedagogisk ledare med bägge fötterna på jorden, lång erfarenhet av att utveckla verksamheter och bedriva kvalitetsarbete som leder till ökade resultat. För att säkerställa ett nära ledarskap på båda skolorna kommer Ylva att ha till stöd tre biträdande rektorer, Åsa Lomakka på Valsta och två på Ekilla, rekryteringsprocess för dessa tjänster pågår. Ylva påbörjar sitt nya uppdrag den 6 augusti, Karin och Ylva kommer att kunna gå parallellt i några veckor och ha ett ordentligt överlämnande.

Här kommer några ord från Ylva till er:

Jag ser verkligen fram emot nästa läsår och att få lära känna er och verksamheten på Ekillaskolan. För mig innebär rektorsuppdraget att ge både elever och personal verktyg och sammanhang för att göra ett bra arbete och få dem att trivas. Ledarskap betyder för mig att våga lyfta blicken och se helheten, möta de krav som ställs från samhället samtidigt som att kunna försvara professionaliteten som finns i verksamheten. Det är av stor betydelse för framgång. Grunden för mitt pedagogiska ledarskap är delaktighet och tydlig målstyrning. Jag tycker om och engageras av alla typer av utmaningar som en skolmiljö kan erbjuda. Jag ser fram emot att träffa er alla!

Med det hälsar jag Ylva varmt välkommen till Ekillaskolan. Den 5 juni på eftermiddag kommer jag och Ylva till skolan för att träffa all personal, det blir ett första tillfälle där ni får möjlighet att lära känna henne.

Har ni frågor eller funderingar som rör detta, vänd er till mig.

Vänligen,
Carmen Blom
Biträdande förvaltningschef
Barn- och ungdomsförvaltningen
carmen.blom@sigtuna.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan