Fakta - grundskolan

Vad som gäller för de olika skolformerna hittar du längre ner på sidan.


Vi tillämpar fritt val av skola

Det innebär att du som förälder kan välja den skola som du tycker passar bäst för ditt barn. Fristående eller kommunal, inom eller utom Sigtuna kommun; allt är möjligt att välja inom ramen för den barn- och ungdomspeng varje barn för med sig.

De flesta placerar sitt barn i en skola nära hemmet, men du kan också välja en annan skola i kommunen. Det finns också möjlighet att välja en friskola eller en skola i annan kommun. Om fler elever än det finns plats för väljer en viss skola har de elever som finns i upptagningsområdet företräde.

Vill du välja en skola utanför ditt upptagningsområde måste detta göras senast i april för byte till näst-kommande hösttermin. Om du är osäker på vilket upptagningsområde du tillhör, ta kontakt med rektor på närmaste skola.

Ytterligare information får du under fliken:  "Att välja skola" till vänster.

Hur hittar jag information om skolorna? 

Alla skolor har en egen hemsida där verksamheten presenteras, i meny står också vilka skolår skolan har verksamhet för. Dessa når du via Grundskolor i menyn till vänster.

Vilken skola ligger närmast?

Om du inte känner till vilken skola som ligger geografiskt nära er, kan ni använda knappen "Sök via karta" - som ligger längst ner på sidan.

"Sök via karta" fungerar så att när du klickat på den öppnas "Infovisaren" i ett nytt fönster och här ser du hela kommunen med skolorna markerade som små hus. Du kan nu välja att klicka i bilden eller skriva in din adress så förstoras bilden äver det område du är intresserad av. 

Hur får jag information om en speciell skola?

För att få information om vad skolan i kartan heter och få information om den så måste du använda dig av knappfältet i Infovisaren.

Använd den knapp som är markerad med cirkel för att få fram informationen om den skola du är intresserad av.

 

 

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan