Wenngarns förskola

Foto: Wenngarns förskola

Wenngarns förskola är en förskola ute i det natursköna Wenngarn som ligger strax utanför Sigtuna stad.  På Wenngarn skapar vi ett bysamhälle för den moderna människan. Vi utnyttjar byggnader som slott och orangeri, där barnen får uppleva kultur, natur och historia. Här kan barnen tex springa och leka runt slottspark och sparka boll i bollhallen.

Vår förskola

Här ligger förskolans lokaler.Wenngarns  förskola är en förskola som drivs i privat regi. Förskolan startade den 1 april 2015 - främst för att kunna erbjuda plats för de som bor och arbetar på Wenngarn, men även andra barn i kommunen är välkomna. Vi tror att vi kan erbjuda något alldelens unikt och extra i denna historiska och vackra miljö. Det är en mindre förskola med ca 40 barn i åldrarna 1-5 år. Förskolan har två avdelningar för de mindre 1-3 och för de som är 3-5. På förskolan arbetar förskolelärare och barnskötare.

Vårt arbetssätt

Vi vill låta barnen utforska och genom lek och andra moment lära sig. Målet är att få trygga, glada och empatiska barn. Det som barnen känner är givande och roligt, vill vi uppmuntra och skapa pedagogiska moment utifrån det. Barnen skall få uppleva den fantastiska miljö som Wenngarn erbjuder och pedagogerna skapa möjligheter för utveckling och lärande utifrån det. På Wenngarn kan barnen tex läsa sagor på slottet, hjälpa till att musta äpplen, plantera sina egna blommor och dessutom finns en egen bollhall för lek och spring.

Vi lägger stor vikt vid må bra och friskvård och är utomhus mycket, runt om hela Wenngarn. De små barnen sover ute i sina vagnar under vilan.

Några veckor innan ert barn börjar på förskolan rekommenderar vi att ni kommer och hälsar på en stund. När ni sedan ska börja  träffas vi några dagar innan hemma hos er för information och går igenom planerna för inskolning.

Ni är alltid välkomna att besöka oss! Ring oss gärna.

Vision om helhet på Wenngarn

Vi vll att alla som bor och lever på Wenngarn ska känna sig delaktiga och få vara med och bestämma vad som händer på området. Wenngarn har kommit en bit på väg i vår vision om det moderna bysamhället. Här har vi villor, lägenheter, sportcenter, konferenscenter och ett företagscenter. Vi vill lyfta fram det som varit och sedan skapa vår egen historia, och fokusera på hållbarhet, hälsa och kultur.

Här har barnen en självklar plats och vi göra barnen delaktiga i alla verksamheter på Wenngarn. Här finns ett musteri, en bollhall, en slottspark och mycket mer. Här får barnen en naturlig kontakt med historien och samtidigt vill vi ge dem en förståelse för hållbarhet och hur vi ska skapa en bra framtid.

Wenngarns slott.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation