Akuta psykiska problem

Om du eller någon närstående har akuta psykiska problem eller bär på självmordstankar finns det flera som du kan höra av dig till för att få hjälp. Ring 112 SOS Alarm om du är i akut behov av skydd eller stöd.

Mobila akutenheten Karolinska

Mobila akutenheten Karolinska (MAK) finns för dig som är över 18 år och behöver akut psykiatrisk hjälp. Öppet alla dagar 08.00–22.00. Telefon 08-123 680 90.

Om Mobila akutenheten karolinska på Psykiatri nordvästs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Psykiatrisk akutmottagning

På S:t Görans sjukhus finns en psykiatrisk akutmottagning för dig som är över 18 år och behöver akut psykiatrisk hjälp. Öppet dygnet runt.

Om psykriatisk akutmottagning på Norra Stockholms psykiatris webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn- och ungdomspsykiatrin

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) finns för dig mellan 0–17 år som behöver psykiatrisk hjälp. BUP En väg in har telefontider klockan 08.00–16.00 helgfria vardagar, 08-123 524 50.

Behöver du akut hjälp på kvällar, nätter och helger kan du kontakta BUP Akutenhet på Sachsgatan 10 i Stockholm, 08-123 669 00 Länk till annan webbplats.. Telefontider: alla dagar efter kl 16.00 fram till 08.00 dagen efter.

Barn- och ungdomspsykiatrins webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Självmordslinjen

Självmordslinjen drivs av MIND som är en ideell förening. De arbetar med information, stöd och opinion inom psykisk hälsa. Självmordslinjen är bemannad av utbildade volontärer som ger stöd dygnet runt via telefon, chatt och e-post. Ring självmordslinjen på telefon 90101.

Självmordslinjen på MINDs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

1177 om självmordstankar

På regionernas webbplats om hälsa och sjukdomar finns information att läsa om vilken hjälp som finns att få om du själv eller en närstående har självmordstankar.

Om självmord på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Umo.se om att må dåligt

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

Information och hjälp om du som ungdom mår dåligt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om självmordstankar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.