Stadsdelsmammor

Våra stadsdelsmammor har i uppdrag att sprida kunskap till utrikesfödda invånare om hur kommunen och samhället fungerar. Sedan i början av 2023 träffar de människor på olika ställen i kommunen och har under det första året skapat kontakt med över 600 personer.

Sigtuna kommuns stadsdelsmammor ger dig som är född i ett annat land än Sverige och inte har svenska som modersmål information om hur kommunen och det svenska samhället fungerar. Det kan till exempel handla om förskolan, skolan, socialtjänsten, studier, jobb och hälsovård. De visar dig också till rätt del av Sigtuna kommuns verksamhet och till andra myndigheter i Sverige.
Tillsammans talar de tre kvinnorna flera olika språk förutom svenska: swahili, gujarati, urdu, hindi, arabiska, syrianska, persiska, dari och engelska.

Du kan träffa dem på olika platser i kommunen varje vecka, till exempel på mötesplatsen i Valsta centrum, i kommunhuset på Södergatan 20, i Märsta centrum, vid Lidl och i Tingvalla. De ordnar också olika aktiviteter för både barn och vuxna, dit du kan gå för att träffa dem.

Så här kan du ta kontakt

Stadsdelsmammorna har tröjor och jackor med Sigtuna kommuns logotyp och ordet ”Stadsdelsmamma” på ryggen. Kom gärna och prata en stund! Om du vill nå dem på telefon kan du ringa vårt kontaktcenter.

Telefon: 08-591 260 00

Tre kvinnor i svarta jackor med ordet stadsdelsmamma på ryggen går bredvid varandra i en stadsmiljö.

Du kan träffa stadsdelsmammorna i bland annat Valsta, Märsta och Tingvalla. Foto: Sigtuna kommun

Stadsdelsmammor är en del av Samhällsbyggnadslyftet

Stadsdelsmammor är en verksamhet som vi har kunnat starta med hjälp av den kommunövergripande satsningen Samhällsbyggnadslyftet. Samhällsbyggnadslyftet ska minska och motverka segregationen i kommunen och stärka hela kommunens attraktivitet.

Läs mer om Samhällsbyggnadslyftet Öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.