Trygghetslarm

Ett trygghetslarm kan göra att du känner dig säkrare i ditt hem både på dagen och på natten. Med ett knapptryck får du snabbt kontakt med personal alla tider på dygnet.

 

Hur fungerar trygghetslarm?

För att du ska känna dig trygg och säker i ditt hem kan du beviljas trygghetslarm. Du kan då under dygnets alla timmar komma i kontakt med Sigtuna kommuns larminsatsgrupp med utbildad vårdpersonal. Trygghetslarmet fungerar i din bostad. Bor du i villa eller radhus räcker larmet på den egna tomten, upp till 150 meter.

Behöver du hjälp på natten kan du beviljas personligt besök av nattpatrull med en mer omfattande omvårdnad eller välja digital tillsyn via en nattkamera.

Vid digital tillsyn monteras en liten kamera hemma hos dig i sovrummet eller på annan önskad plats. Vårdutbildad personal på larmcentralen i Örebro kopplar upp sig vid överenskommen tid för att via kameran säkerställa att du är på plats och att allt är bra med dig. Skulle du inte vara på plats kopplar larmcentralen efter 15 minuter återigen upp kameran. Är du fortfarande inte på plats kommer larmcentralen att kontakta nattpatrullen som gör ett fysiskt besök hemma hos dig för att se att allt är bra.

En nattkamera är ett mycket bra alternativ om du endast behöver tillsyn och
inte vill bli störd på natten. Trygghetslarm och nattinsatser ges i kommunal regi.

Vem kan få trygghetslarm?

Vem som helst kan hyra ett trygghetslarm. Personer som exempelvis riskerar att ramla eller har påtaglig oro för att sådant händer kan få trygghetslarm genom att ansöka via biståndshandläggare på kommunen.

Hur går det till att få trygghetslarm?

Vill du ansöka om trygghetslarm så kan du göra det här. Länk till annan webbplats.

Avgift för trygghetslarm

Avgiften för trygghetslarm avser trygghetstelefon med bärbar larmknapp, Avgiften betalas som en avgiftsbelagt månadsvis abonnemang oavsett när i månaden en installeras eller avinstalleras. Kostnaden debiteras fram till utrustningen är återlämnad. Om delar av utrustning saknas eller är skadad, debiteras kunden/dödsbo enligt gällande taxa.

Avgifter för trygghetslarm Länk till annan webbplats.

Trygghetslarm

Ett trygghetslarm som nyttjas av hemtjänsten.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.