Lagen om valfrihet

Sigtuna kommun tillämpar lagen om valfrihet (LOV) för brukare inom hemtjänsten för tjänsterna städning, tvätt och inköp.

Eget val av utförare för serviceinsatser

Du som bor i Sigtuna kommun och behöver hjälp med serviceinsatser (städning, tvätt och inköp) väljer själv vilken utförare som ska ta hand om servicen. Du kan byta utförare när du vill och du betalar samma avgift för dina serviceinsatser oavsett vilken utförare du väljer.

Vilka utförare du kan välja mellan ser du längre ner på sidan. Samma information finns även i en katalog hos biståndshandläggarna. Biståndshandläggaren kan inte välja utförare åt dig utan du måste själv göra ditt val.

Några tips inför valet

Fundera på vad som är viktigt för dig och jämför vad utförarna ger för information. Om du vill ha mer information om företagen så kontaktar du de olika utförarna.

Hur går valet till?

När du bestämt dig för vilken utförare du vill ha tar du kontakt med din biståndshandläggare och meddelar ditt val. Din biståndshandläggare kontaktar den utförare du valt. Därefter tar utföraren kontakt med dig.

Hur gör du om du vill byta utförare?

Det är samma procedur som när du gjorde ditt val första gången, du tar kontakt med din biståndshandläggare och meddelar vilken utförare du vill byta till. Du behöver inte kontakta din utförare och tala om att du valt en ny.

Information om utförare för serviceinsatser hittar du längre ner på sidan.

För dig som vill bli utförare

Leverantörer åtar sig att utföra samtliga tjänster men kan välja att lämna anbud för serviceinsatserna i någon, några eller alla geografiska områden inom Sigtuna kommun.

För att kunna bli godkänd som utförare måste du registrera dig och svara på förfrågningsunderlaget i kommunens upphandlingssystem, e-avrop.

Tryck här för att nå e-avrop.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som är utförare

Som utförare av serviceinsatser enligt LOV i Sigtuna kommun kan du hitta de dokument och den information du behöver på denna sida.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Dokument för utförare av serviceinsatser
Förfrågningsunderlag för utförare av serviceinsatser