- Start
- / Omsorg och stöd
- / Gifta sig
Gifta sig
En borgerlig vigsel är en ceremoni utan religiös förankring. I Sigtuna kommun har vi vigselsamordnare som hjälper dig som invånare att boka tid för en borgerlig vigsel.
Innehåll på denna sida

Rådhuset i Sigtuna är en populär vigselplats. Fotograf: Mostphotos
Välja vigselplats
Det finns inte några regler eller bestämmelser för var ceremonin ska äga rum. I vår kommun är det dock vanligast med Sigtuna kommunhus, Sigtuna rådhus, trädgården vid Drakegården och Arlanda flygplats. Därutöver kan ni själv välja andra platser. Om ni önskar annan vigselplats bokar ni den eller bestämmer var ni vill vara och kontaktar sedan en vigselförrättare. Vigselförrättare har rätt att säga nej till det önskemål du har.
I kommunhuset kan vigsel bokas under Kontaktcenters öppettider. Kontakta oss för mer information och bokning.
Rådhuset kan bokas fredagar, lördagar och söndagar. Kontakta oss för mer information och bokning.
- Telefon: 08-591 260 00
- E-post: kontaktcenter@sigtuna.se
Draketrädgården behöver inte bokas i förväg utan fri tillgång gäller för både trädgården och musikpaviljongen. Ni kan använda er av vilken vigselförrättare ni önskar och bokningsförfrågan görs direkt till respektive vigselförrättare.
Vigsel på Arlanda
För vigsel på Arlanda kontakta Arlanda Vip Service på telefon: 010-109 12 00. Mer information finns på deras hemsida, Arlanda Vip Service Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Kostnad
Kostnaden för lokalen är olika beroende på vilken plats man väljer.
I Sigtuna kommunhus är vigseln gratis.
För vigsel i Sigtuna rådhus är avgiften 1 400 kronor. Då ingår vaktmästare som ser till att lokalen är iordningställd, öppnar och stänger. Vaktmästare kan ofta ställa upp som vittne.
För andra platser gäller att ni själva kollar kostnaderna. Vigselförrättaren har rätt att ta ut en ersättning för resor från brudparet, men inga ytterligare avgifter. Vigselförrättaren får ett arvode från länsstyrelsen.
Vilka intyg behövs
- Hindersprövningsbevis
- Intyg om vigsel
Dessa beställer ni från Skatteverket och måste visas i samband med vigseln tillsammans med legitimation. Observera att intygen har begränsad giltighet (4 månader). Här ansöker ni om hindersprövning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Att välja vigselförrättare
Ni kan använda vilken vigselförrättare ni vill, även från andra kommuner. Det är länsstyrelsen som utser vigselförrättarna.
Vittnen
Vid ceremonin ska två vittnen närvara . Vittnena ska vara fyllda 18 år och kunna visa legitimation.
Hjälpte informationen på denna sida dig?
Meddela fel på sidan