Hur ansöker jag om stöd vid funktionsnedsättning?

Vill du ansöka om stöd så använd gärna de digitala tjänsterna som du hittar på denna sida. Du kan även få hjälp av Kontaktcenter för att lämna in en ansökan.

Ansökan

Det finns två olika sätt att ansöka om hjälp, antingen via vår digitala tjänst eller via kommunens kontaktcenter.

Ansök om insatser inom LSS via vår digitala tjänst:

Ansök om insatser inom SoL via vår digitala tjänst:

Kontakta din biståndshandläggare via kontaktcenter:

Kontaktcenter hjälper dig att komma i kontakt med din biståndshandläggare.

E-post: kontaktcenter@sigtuna.se

Du ringer till kommunens kontaktcenter måndag till fredag mellan 13.00-14.00.

Vad händer med din ansökan?

Om du har ansökt via kommunens digitala tjänst kommer du att kunna få kontakt via Sigtuna kommuns Mina sidor. Logga därför in på Mina sidor redan nu och skriv in dina kontaktuppgifter.öppnas i nytt fönster

Har du varit i kontakt med biståndshandläggare via mejl eller telefon kommer du istället bli kontaktad på något av dessa kommunikationssätt.

Biståndshandläggaren går tillsammans med dig igenom vilka behov du har och vilken hjälp du behöver.

Läkarintyg som styrker din diagnos behövs för att få insats enligt LSS. Ofta kan det också behövas intyg från till exempel psykolog, logoped eller arbetsterapeut.

Dessutom gör vi ofta besök hemma hos dig och i förskola/skola när det gäller barn.

Beslut

Biståndshandläggaren gör en bedömning om det finns behov av den hjälp du har sökt.

Beslutet skickas till dig med post.

Om du inte är nöjd med beslutet du fått har du möjlighet att klaga på beslutet. Det gör du till Förvaltningsrätten. Överklagan ska vara skriftlig och skickas till Myndighetsgruppen inom tre veckor från den dag du fick ditt beslut.

Om du har fått din ansökan beviljad tar biståndshandläggaren kontakt med den utförare som ska ansvara för ditt stöd.

Genomförandeplan

När du har blivit beviljad en insats ska utföraren skapa en genomförandeplan där det framgår hur din hjälp ska genomföras.

Genomförandeplanen är en överenskommelse mellan dig och utföraren.