Trygghetsboende

Trygghetsboende är en boendeform för de som känner att glappet mellan eget boende och dagens särskilda boende är lite för stort. Våra trygghetsboenden är till för personer som är över 70 år och som vill ha ökad trygghet och gemenskap i anslutning till sitt hem.

Innehåll på denna sida

Dessa lägenheter tillhandahålls av kommunen bostadsbolag AB SigtunaHem och distribueras via deras vanliga bostadskö och kräver att en i hushållet är 70 år eller äldre.

I SigtunaHem får alla som fyllt 70 år ett bonustillägg i vår bostadskö när de registrerar sig. Du får 1095 poäng när du nyregistrerar dig i vår Intressebank, och de poängen kan ses som en generell förtur.

Vårt Trygghetsboende finns på adressen Solbrinken.

(Vi bygger 20 nya lägenheter för 70-plusboende på Kulturtorget, de lägenheterna är klara för inflyttning 2019.)

Om trygghetsboendet på Solbrinken

Här kan du få tillgång till en gemensamhetslokal där du och dina grannar kan laga mat och äta tillsammans eller ordna festligheter och kurser. På Solbrinken finns det personal att tillgå 10 timmar i veckan för gemensamma aktiviteter.

För närvarande använder vi den gemensamma tiden till två kaffestunder i veckan i den gemensamma lokalen. Tanken är att aktiviteter planeras samtidigt som vi dricker kaffe. Exempel på andra aktiviteter som kan göras tillsammans är att gå på promenader, spela bingo eller utöva lite gymnastik. Resterande tid kan de boende, vid behov, få extra hjälp i sitt boende.

En gång i månaden, på förbestämda dagar, kommer en medicinsk fotvårdare och frisör till SigtunaHems Trygghetsboende i Solbrinken.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.