Vilket stöd kan jag få?

Äldreomsorgen är till för dig som har fyllt 65 år och som har behov av stöd i din vardag. Insatser i form av stöd, omsorg och service kan även erbjudas dig som är över 18 år och i behov av det.

De flesta insatser behöver du ansöka om. Det är kommunens biståndshandläggare som tar beslut om insatser utifrån dina behov. Du kan till exempel beviljas hemtjänst, ledsagning, dagverksamhet eller vård- och omsorgsboende. Målsättningen är att underlätta för dig så att du kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Äldreomsorg för finsktalande

I Sigtuna kommun finns äldreomsorg för finsktalande, vilket innebär att du kan få vård och omsorg av personal som pratar finska.

Uppgifter om dina personliga förhållanden skyddas av sekretesslagen och av bestämmelsen om tystnadsplikt och hanteras med hänsyn till Dataskyddsförordningen, GDPR.

Se information om avgifter längre ned på sidan.

Du kan när som helst under dygnet använda våra digitala tjänster för att ansöka om äldreomsorg och övrigt stöd.

E-tjänster och Mina sidor

Sigtuna kommun erbjuder e-tjänster där man kan ansöka om stöd och service under hela dygnet. Ni hittar e-tjänsterna via relaterade informationen nedan eller Ansök. Alla e-tjänster finns även samlade under Självservice. E-tjänsterna är kopplade med en säker digital kommunikationsplats, Mina sidor. Har du ansökt via en e-tjänst och fått en handläggare som tar hand ärendet så visas det i Mina sidor och det går att kommunicera skrivandes där på ett säkert sätt via inloggning med BankID/e-inlogg. God man, förvaltare, eller ombud med fullmakt kan även logga in för att hjälpa dig!

Äldrelinjen

Längtar du efter någon att prata med? Vi är bara ett samtal bort. Ring Äldrelinjen på tel 020-22 22 33, vardagar 8-19 och helger 10-16, för att prata med någon av våra volontärer.

• Tel 020-22 22 33
  • Öppet: 8-19 vardagar, 10-16 helger
  • Volontärer svarar
  • Du är anonym

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.