Trygghetsringning

Är du ensamboende pensionär i Sigtuna kommun utan hemtjänst och vill känna dig lite tryggare hemma?

Alla har inte kontakt med släkt, vänner eller grannar varje dag. För dig som känner att det skulle vara bra att någon har lite extra ”koll” finns nu ”Trygghetsringningen”. Du anmäler dig till Trygghetsringningen för ökad säkerhet genom ett telefonsamtal varje dag till en telefonsvarare.

Vad är Trygghetsringningen för något?

Det är en ideell frivillig verksamhet där vi hjälper varandra och som drivs av PRO Märsta med ekonomiskt stöd av Sigtuna Kommun

Så här fungerar det

När du har anmält dig och kommit medi Trygghetsringningen ska du före klockan tolv varje dag i veckan ringa till vår telefonsvarare och tala in namn och telefonnummer. Där talar du också in om du ska vara bortrest eller inte vara hemma. Vi lyssnar av alla inkomna meddelanden och prickar av dem mot listan med anmälda personer. Om du har missat att lämna meddelande ringer vi upp för att undersöka varför du inte ringt. Får vi då inget svar ringer vi upp de kontaktpersoner du har lämnat till oss, så att du får hjälp av dem om något har hänt.

Om du har trygghetslarm kan Trygghetsringningen vara en extra säkerhetsåtgärd och ett komplement till ditt trygghetslarm. Vi vänder oss även till dig som vårdar en sjuk partner som inte kan larma om det händer dig något.

Avprickare

Lyssnar av telefonsvaren på eftermiddagen och kollar att alla har ringt (tar ca en timme) Vi är två som lyssnar av för att hjälpas åt och täcka upp för varandra.

Vill du anmäla dig till tjänsten Trygghetsringning?

Tjänsten är kostnadsfri och fungerar varje dag året runt. Du behöver inte vara medlem i någon pensionärsförening för att få vara med och alla som lyssnar av telefonsvararna har tystnadsplikt.


Vill du vara ”avprickare”?

Vill du hjälpa till att göra en annan människa lite tryggare om något skulle hända? Anmäl dig då att vara avprickare.

Du får gärna både vara med i Trygghetsringningen och vara avprickare några veckor om året. På det sättet hjälper vi varandra.

Äldre händer. Fotograf: Josefine Engström/johnér

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.