Mötesplatser, träffpunkter

Om du vill träffa andra och delta i olika aktiviteter finns Träffpunkten i Märsta centrum och Träffpunkten i Sigtuna stad. Där får du möjlighet till nya sociala kontakter.

Träffpunkten Märsta centrum

Träffpunkten i Märsta centrum drivs i kommunens regi, och tillhandahåller bokningsbara lokaler för föreningar som utgörs av seniorer och pensionärer. Föreningarna står själva för utbudet av aktiviteter i Träffpunkten och har möjlighet att få hjälp och stöd av den kommunala samordnaren om man vill arrangera större evenemang eller om man som ny förening vill bruka lokalen.

I lokalen finns spis, ugn och mikrovågsugnar för tillredning av enklare mat, samt kaffekokare och tillbehör så som porslin och dryckeskärl. Livsmedel och förtäring står föreningarna själva för. Även musikanläggning och overheadduk finns i lokalerna för att föreningarna ska kunna hålla presentationer eller visa film.

Träffpunkten ligger på Kulturtorget 9 i Märsta, i samma byggnad som biblioteket, på övre plan.

Träffpunkten Sigtuna stad

Träffpunkten i Sigtuna stad finns i församlingsgården Munkens lokaler, som tillhör Svenska kyrkan och kan bokas av ideella föreningar som anordnar träffar och aktiviteter som riktar sig till kommunens pensionärer och seniorer. Kommunen har ett avtal med Svenska kyrkan som innebär att Stora salen i försmalingsgården Munken får bokas av de föreningar som har kontaktat kommunen för att bli godkända för att kunna boka träffpunktsverksamhet i lokalerna.

I lokalen finns bord och sittplatser för ca 80 personer och fika beställs via kyrkans expedition i samband med bokningen.

Träffpunkten ligger i församlingsgården Munkens lokaler på Olofsgatan 2, intill Mariakyrkan i centrala Sigtuna.

Bedriver din förening verksamhet som riktar sig till äldre, och vill kunna boka Stora salen i Munken så kan du kontakta kommunens kontaktcenter.

Vill du veta mer om Träffpunkten och syftet med verksamheten?

Om du är intresserad av att veta mer om vilka aktiviteter som anordnas i Träffpunkten eller om du är medlem i en förening som ordnar aktiviteter i syfte att främja social samvaro eller motverka ensamhet och utanförskap så kan du kontakta kommunens kontaktcenter.

Hjälpte informationen på denna sida dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller om du hittat ett fel på denna sida.


Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.