Publicerad:

Rådhuset i Sigtuna öppnar för drop in-vigslar under Stockholm Pride

Samtidigt som Stockholm Pride kommer vara i full gång i Stockholm om några veckor kan HBTQI-par besöka Sigtuna rådhus för att gifta sig utan att boka i förväg.

Den 29 juli till och med den 3 augusti är det Stockholm Pride i Stockholm, då all sorts kärlek mellan människor hyllas. Då når också kärleken ända ut till Sigtuna och tisdagen den 30 juli öppnar vi för drop-in för borgerliga vigslar i vårt omtyckta rådhus. Det blir en bröllopsdag med HBTQI+-tema, som vi också har arrangerat tidigare år.

Vigselförrättare blir Mattias Askerson, till vardags engagerad politiker i Sigtuna kommun, och han ser fram emot dagen.

Jag ser fram emot att möta paren som har valt en framtid tillsammans och hoppas på många fina och högtidliga stunder under dagen. Det ska bli en ära att vara en del av deras kanske viktigaste stund i livet, säger Mattias.

Tanken är att de par som planerat att gifta sig under Stockholm Pride ska få en alternativ plats för sin vigsel. Efteråt är det perfekt att ha en picknick i någon av Sigtunas allmänna trädgårdar, eller sitta vid vattnet och njuta av lugnet vid Mälarens strand.

Dag: tisdagen den 30 juli 2024

Tid: 12.00 - 15.30
Sista vigseln startar 15.00.

Plats: Rådhuset, Stora torget i Sigtuna

Ingen föranmälan krävs och vigseln är gratis. Vi delar ut kölappar på plats. Paren behöver ha med ett giltigt vigselintyg, hindersprövning och legitimation.

Har du frågor om rådhuset eller dagen för drop in? Skicka e-post till sigtunamuseum@sigtuna.se.

Läs mer om borgerlig vigsel i Sigtuna eller Märsta Öppnas i nytt fönster..

Till vänster rådhuset i Sigtua med en prideflagga i förgrunden. Till höger två tjejer i bröllopskläder, som håller ansiktena nära varandra.

Foto: Sigtuna kommun och Stina Gränfors/Johnér