Publicerad:

Stadsdelsmammor bjuder in till sommarprogram i Tingvalla

På Tingvallavägen väntar roliga tisdagar och fredagar i sommar, då våra stadsdelsmammor arrangerar hennamålning, odling, grillning, kakdekoration och mycket annat. Målet är att skapa kontakt med fler och berätta hur kommunen och samhället fungerar.

Våra stadsdelsmammor har i uppdrag att sprida kunskap till utrikesfödda invånare om hur kommunen och samhället fungerar. Sedan i början av 2023 träffar de människor på olika platser i kommunen och har hittills skapat kontakt med över 850 personer.

Och stadsdelsmammornas arbete tar inte semester! Nu under sommarlovet väntar en lång rad lediga dagar, även för barnen i Tingvalla. För att skapa kontakt med vuxna i området och visa vad de kan hjälpa till med har stadsdelsmammorna satt ihop ett sommarprogram, som de genomför med tillsammans med barn och vuxna. På både tisdagar och fredagar finns de på plats med kul och nyttiga aktiviteter och kan prata med folk på flera olika språk.

Vi kan hjälpa människor att komma i kontakt med myndigheter, berätta hur kommunen fungerar och hjälpa till med vardagsfrågor, som skola, studier eller hur man kan utöka sitt nätverk, säger Magda Zaitoun, en av stadsdelsmammorna och som talar svenska, arabiska, syrianska och engelska.

Stadsdelsmammorna gör programmet i Tingvalla i samarbete med den ideella föreningen Mamma United och andra verksamheter i kommunen, som familjecentralen. Den gemensamma tanken är att öka tryggheten och öka vuxennärvaron i området.

Här är aktiviteterna som väntar på barn och deras föräldrar i sommar:

  • ansiktsmålning
  • hennaworkshop
  • baka roliga kakor
  • odla
  • grilla kött och grönsaker
  • spela spel
  • färglägga mönster
  • dekorera kakel
  • göra roliga fruktspett.

Stadsdelsmammor är en del av den kommunövergripande satsningen Samhällsbyggnadslyftet. Den ska minska och motverka segregationen i kommunen och stärka hela kommunens attraktivitet.

Här kan du läsa mer om stadsdelsmammorna Öppnas i nytt fönster..

En liten flicka får en målad dekoration i ansiktet av en kvinna, vid ett parkbord. En annan tjej i rosa tröja står bredvid och tittar på.

Det är ett brett program av aktiviteter som stadsdelsmammorna bjuder på i Tingvalla i sommar. Fredagen den 14 juni var det ansiktsmålning och kubbspel. Foto: Sigtuna kommun

Ett kubbspel och en palett med ansiktsfärg i olika kulörer ligger på ett bord.

Foto: Sigtuna kommun