Publicerad:

Klartecken för ny restaurang vid Hamnplan – byggstart efter sommaren

Inför nästa sommar kommer det att finnas en restaurang på Hamnplan i Sigtuna stad. Sigtuna Beach House har utsetts som vinnare av Sigtuna kommuns markanvisningstävling. Bygget av restaurangen kommer att starta efter sommaren.

Bilden föreställer människor som promenerar längs med hamnen.

Bild: White arkitekter

Under våren genomförde Sigtuna kommun en markanvisningstävling för att hitta en lämplig aktör som vill utveckla och driva en restaurang på Hamnplan i Sigtuna. Den 10 juni beslutades det i kommunstyrelsen att det vinnande bidraget är Sigtuna Beach House, som presenterades av Overlook Restaurang AB, som tillhör Mister French Gruppen AB.

I markanvisningstävlingen fanns en rad kriterier som de tävlande behövde förhålla sig till. Bland annat måste vinnaren kunna bidra till en inbjudande atmosfär vid Hamnplan, som kommunen de senaste åren rustat upp tillsammans med strandpromenaden. Det vinnande bidraget Sigtuna Beach House kommer ha öppet året runt med bland annat lunch, á la carte-middagar och brunch på menyn, som kommer att vara medelhavsinspirerad.

Det vinnande bidraget uppfyllde de kriterier vi hade i markanvisningstävlingen. Bland annat genom att kunna erbjuda hög kvalitet på mat och service, att de kompletterar det befintliga restaurangutbudet i området och att aktören har goda referensprojekt. Vi tror att konceptet kommer passa bra in vid hamnen och göra Hamnplan till en attraktiv mötesplats, säger Emil Wahlberg, projektledare på Sigtuna kommun.

Planerad byggstart är efter sommaren och restaurangen beräknas stå färdig under första halvan av 2025.

Om restaurangen på Hamnplan

  • Sigtuna kommun genomförde mellan den 23 februari 2024 och den 22 maj 2024 en markanvisningstävling för en restaurang på Hamnplan.
  • Restaurangverksamheten ska arrendera marken, vilket innebär att vinnande aktör både ansvarar för att uppföra byggnaden och driva verksamheten.
  • Sigtuna kommun tecknar ett arrendeavtal med 20 års upplåtelsetid med vinnaren av markanvisningstävlingen.

Läs tidigare nyhet om tävlingen här.