Publicerad:

Kultur- och Fritidspriser firades på ceremoni

I tisdags kväll fick Maria Fredriksson och Stefan Nordström ta emot sina utmärkelser på den årliga ceremonin på Forum i Märsta. Maria har fått årets Kulturpris för sin butik inom hållbart mode och Stefan är nu Årets ungdomsledare för sina insatser i Sigtuna Orienteringsklubb.

Stefan Nordström och Maria Fredriksson med diplom och blommor på ceremoni.

Stefan Nordström och Maria Fredriksson på ceremonin på Forum i Märsta.

Marias Fredrikssons butik Klädkammaren i Sigtuna säljer begagnade kläder och skapar även nya kulturella möten då hon bjuder in exempelvis författare och konstnärer till samverkan. För henne betyder priset mycket.

Jag känner mig väldigt hedrad! Det betyder mycket för mig. Det är också roligt att bo i en kommun som vågar satsa på någonting som kanske inte är så klassiskt. Jag tycker det är underbart att bo här och jag har upptäckt sidor av kommunen som jag inte sett förut. Det finns många kreativa människor och mötesplatser vilket gjorde att jag kände att här kan man hitta på något roligt, säger Maria.

Så här var motiveringen från Kultur- och fritidsnämnden för Maria Fredrikssons Kulturpris:
”Med stort engagemang för samarbeten med lokala kulturutövare bidrar Maria Fredriksson till ett levande Sigtuna. I Marias klädbutik möter olika konst- och kulturformer hållbart mode som blir till minnesvärda kulturella upplevelser.”

Motiveringen för Stefan Nordströms pris som Årets ungdomsledare:
”Med stort engagemang och helhetstänk öppnar Stefan upp en orienteringsvärld för alla åldrar. Genom pedagogiskt ledarskap och förtroende utvecklas klubbens ungdomar på väg in i vuxenlivet.”

Jag tycker det känns jätteroligt, och kul att det kom ett initiativ från ungdomarna. Jag tror att det som motiveringen säger gjorde att jag fick upp ögonen för att det handlar om något annat också. Förstås orienteringen, men att man kanske är med och stöttar tonåringar på ett djupare plan, säger Stefan.