Publicerad:

Årets pedagoger 2024 firade

Nu har alla årets priser för Årets pedagog delats ut. I år fick sex personer och ett arbetslag utmärkelsen.

Det har blivit tradition att överraska pristagarna. Ordförande i utbildningsnämnden Mattias Askerson (M) och vice ordförande Rune Öhlund (SD) har under veckan åkt runt i kommunen och delat ut diplom, en check och blommor. Idag den 16 maj delades de två sista priserna ut på Arlandagymnasiet.

Vi har väldigt duktiga och dedikerade pedagoger i vår kommun och det känns fint att årligen kunna uppmärksamma deras viktiga insatser. Vi har som vanligt fått in många nomineringar. Detta är ett pris där elever, vårdnadshavare och kollegor nominerar de pedagoger de tycker är värda att uppmärksammas lite extra, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Varje år belönas pedagoger i kommunen som har visat skicklighet och kreativitet i sitt arbete. Priset lyfter medarbetare som är goda exempel inom sitt område och som arbetar på ett utvecklande och nytänkande sätt.

Årets Pedagoger 2024 (i den ordning som priserna tillkännagivits):
Emma Heikkinen, Ärlinghedens förskola
Arbetslaget på Fjärilen, Märstadal förskola
Mikael Pääkkönen, Steningehöjdens skola
Fatma Acaralp, Tingvallaskolan
Christine Habra, Eddaskolan
Roohi Seemab, Arlandagymnasiet
Linn Stefansson, Arlandagymnasiet

På vår webbsida kan du läsa alla vinnarnas motiveringar till varför just de vann i år.


Två män i ett klassrum. En håller upp båda händerna. I ena handen en blombukett, i den andra diplom och check. Den andra mannen står bredvid och klappar i händerna.

Mattias Askerson (M), ordförande i utbildningsnämnden delar ut pris till en av Årets pedagoger 2024, Mikael Pääkkönen på Steningehöjdens skola.