Publicerad:

Grattis till Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Under måndagen 22 maj prisades Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sigtuna Kommun 2023. Vinnare: Ronny Latva och Charlotta Söör, RC Bageri AB samt Madeleine Pettersson, Side By Side AB.

Det har varit ett stort engagemang från invånarna i år då många har inkommit med nomineringar till utmärkelsen Årets Företagare. Det är nätverksorganisationen Företagarna som tillsammans med Sigtuna kommun utsett vinnarna och juryn har haft ett kul med svårt arbete.

Sigtuna kommuns näringslivschef Annika Bröms är en av jurymedlemmarna. Hon säger:

Vi har verkligen många engagerade och drivna företagare i Sigtuna kommun. Det har varit så inspirerande att ta del av alla nomineringar och en ynnest att få träffa finalisterna.

Vinnare av titeln Årets Företagare 2023 är Ronny Latva och Charlotta Söör från RC Bageri AB.
Motiveringen lyder:

Med passion för kvalitet och hantverket i fokus har årets Företagare startat sitt företag och fortsatt växa. Det är en inspirerande resa från det lilla cafét på Stora gatan i Sigtuna till etableringen på internationella Arlanda. Charlotta Söör och Ronny Latva delar drömmen och det hårda arbetet bakom RC Bageri AB. Tillsammans erbjuder de hög service och nytänkande produkter med hållbarhet som en central del. Sedan starten har företaget skapat många nya arbetstillfällen och möjligheter för människor. Idag har de cirka 85 anställda och det talas ett tiotal olika språk på deras framgångsrika företag.”

Utmärkelsen Årets Unga Företagare går till en ung lovande företagare under 35 år, och årets vinnare heter Madeleine Pettersson. Hon driver företaget Side By Side AB, som både genom produkter och kommunikation vill få människor att vara ute mer i naturen för att exempelvis fiska och jaga.
Motiveringen lyder:

Årets unga företagare i Sigtuna kommun är en företagsam och innovativ person som är en förebild för unga personer och som utmanar en traditionell bransch med nya kreativa idéer och nya samarbeten. Genom att sprida sitt budskap om jakt, hälsa, livsstil och landsbygd på såväl sociala medier, föreläsningar och i skolor har hon lyckats att bli en talesperson i en mansdominerad bransch. Årets unga företagare driver Skandinaviens mest inflytelserika jaktkanal för kvinnor inom jakt och mode och hon har fått stor uppmärksamhet i både tryckt och digital media. Madeleine lyfter fram hälsa utifrån egna erfarenheter och bidrar med att ge tillbaka till andra unga genom att visa att hennes energi och passion för livet är mer än sjukhusbesök, operationer, snabbmat och stress.”

Annika Bröms, Sigtuna kommuns näringslivschef, säger:

Det är bra att Företagarna Sigtuna delar ut detta pris och att vi får tillfälle att uppmuntra och uppmärksamma företagare som sällan själva stannar upp och förstår hur viktiga de är.

Fem personer står bredvid varandra. De står utomhus på ett grusunderlag med en stenvägg i bakgrunden. Två av dem visar upp varsitt inramat diplom.

På bilden syns, från vänster till höger, Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun, Årets Unga Företagare 2023 Madeleine Pettersson, Årets Företagare 2023 Ronny Latva och Charlotta Söör samt Björn Petersson, ordförande i Företagarna Sigtuna. Utmärkelserna delades ut under en lunch på Steningeladan den 22 maj.