Publicerad:

Nu kan fler göra som Irina

Känner du någon som likt Irina Jonsson borde erbjuda sin undervisning i estetiska ämnen för barn och unga som en del av kulturskolan?

Irina Jonsson framför sina sandbord i bild- och formsalen.

Irina Jonsson som många känner igen från TV4:s program Talang undervisar via Sigtuna kulturskola genom samarbete med Sigtuna kommun. Foto: Sigtuna kommun

För Irina Jonsson som många känner igen från TV4:s program Talang betyder det mycket att kunna undervisa via Sigtuna kulturskola genom vårt upplägg med kulturcheckar. Hon älskar att jobba med barn och unga och samarbetet ger hennes företag större möjligheter att göra det. Hör Irina berätta mer om sitt företag och sitt samarbete med kommunen i filmen nedan.

Just nu är det möjligt för fler företagare att göra som Irina och ansöka om att samarbeta med oss och bli en del av Sigtuna kulturskolas utbud inför nästa läsår. Konkret innebär upplägget att du som företagare erbjuder din undervisning som en del av kulturskolans kursutbud. Barn och unga kan välja fritt bland kurserna i kulturskolans kurskatalog och kursavgiften är den samma för kurser inom samma ämnesområden, oavsett vilken aktör som erbjuder kursen. Ett fastställt belopp betalas ut till ditt företag för de elever som väljer att boka en plats på dina kurser. I det beloppet ingår elevens hela kursavgift och en ersättning från kommunen för att du bedriver undervisningen, en så kallad kulturcheck.

Ansökningsperioden är öppen till och med den 30 mars. Estetiska ämnen för barn och unga kan vara till exempel dans, musikproduktion, textildesign, bild och form, cirkus eller digitalt skapande

Mer information om kulturcheck

Film

Syntolkning

I filmen plockar Irina fram sina sandbord som hon ansluter med en elsladd och får att lysa i olika färger. Hon strör finkornig sand på borden och skapar bilder i sanden med hjälp av att använda händerna på olika sätt. Hon lär också kulturskolans samordnare Love att strö ut och rita i sanden.

Relaterad information

Kulturcheck

Sigtuna kulturskola