Publicerad:

Här kan du få hjälp och stöd under helgerna

Vi hoppas att så många som möjligt får en fin och fridfull jul. Vi vet också att fallet inte alltid är så för alla. Därför vill vi dela med oss av det stöd som vi kan erbjuda under julhelgerna och några telefonnummer som kan vara bra att känna till.

Extraöppet på Ungdomens hus

För barn och unga mellan 11-19 år har Ungdomens hus i Märsta extraöppet, bland annat mellan klockan 18.00 till 23.00 på självaste julafton. Hit kan man komma för fika och mys, turneringar och femkamp, skapande med jultema eller för att bara vara i sällskap av våra ungdomsledare. Öppettiderna för Ungdomens hus och fler jullovsaktiviteter hittar du på sidan om jullovet.

Jullov

Socialjouren

Under julhelgen då den ordinarie socialtjänsten har stängt har istället socialjouren öppet. Socialjouren når du på telefonnummer 010-444 05 00. Socialjouren ger akut stöd till dig som befinner dig i en utsatt situation som inte kan vänta tills den ordinarie socialtjänsten öppnar. Det kan handla om våld och övergrepp, missbruk eller andra akuta situationer.

Socialjour

Flera av våra andra verksamheter såsom ungdomsmottagningen och Öppenvård Direkt har stängt på röda dagar men öppet i mellandagarna.

Ungdomsmottagningen

Öppenvård Direkt

Försörjningsstöd och ekonomiskt bistånd

Bris och andra viktiga telefonnummer

Till sist kommer här några andra viktiga telefonnummer som kan vara bra att känna till inför helgerna:

Personer åker skridskor på en plogad bana på isen på Mälaren.

Foto: Sigtuna kommun