Publicerad:

Arkitekttävling för nytt kultur- och aktivitetscenter

Nu finns fyra förslag på utformning och placering av vårt nya kultur- och aktivitetscenter som vi vill välkomna alla kommuninvånare att rösta på!

Fyra arkitektkontor har tagit fram förslag på ungefärlig utformning och placering av kommunens nya kultur- och aktivitetscenter på Valsta torg. Skisserna finns utställda på mötesplatsen i Valsta centrum där alla invånare är välkomna att se och rösta på sin favorit.

Invånarnas röster kommer sedan att vägas in när en jury med tjänstepersoner och politiker ska besluta om vilket förslag som vinner för att arbeta vidare med.

Ambitionen är att skapa en inbjudande mötesplats som erbjuder kultur, fritidsaktiviteter och service för kommuninvånare och besökare i alla åldrar. Kultur- och aktivitetscentret ska bidra till ett levande, tryggt och hållbart Valsta, som i sin tur kommer att gynna hela Sigtuna som attraktiv kommun att besöka, bo och verka i.

Vilket förslag gillar du mest? Omröstningen är öppen på mötesplatsen i Valsta fram till 20 januari. Välkommen!

Kollage av fyra utformningsförslag för kultur- och aktivitetscenter i Valsta

Kollage av tävlande arkitekters förslag på ungefärlig utformning och placering av kultur- och aktivitetscentret på Valsta torg.

Satsningen ingår i Samhällsbyggnadslyftet och utgör del av utvecklingsprojektet "Valsta 2030" som är ett resultat av en medborgardialog under 2018-2019.

Här kan du läsa mer om utvecklingen av kultur- och aktivitetscentret. Öppnas i nytt fönster.

Information om Samhällsbyggnadslyftet hittar du här. Öppnas i nytt fönster.