Publicerad:

Idol-Albin på besök i Märsta Centrum

Äntligen fick vi gratta, tacka och hylla Idol-Albin från Sigtuna på hemmaplan när han och fyra av de andra idolerna kom till Märsta Centrum.

Idolerna i t-shirts som det står Sigtuna på.

Albin Tingwall från Sigtuna tävlade i Idol tillsammans med bland andra Klara Almström, Sebastian Rydgren, Nike Sellmar och Julien Keulen som alla var i Märsta Centrum idag den 11 december. Foto: Sigtuna kommun

Flera minusgrader och ett lätt snöfall hindrade inte kommuninvånarna från att besöka Märsta Centrum idag när Idol-Albin från Sigtuna kom dit tillsammans med fyra av de andra idolerna. På utomhusscenen bjöd Albin, Nike, Klara, Sebastian och Julien på två låtar var innan det var dags att träffa fansen inne i Kulturlänken. Där fick de också ta emot varsin vit t-shirt med Sigtuna-tryck, som en blinkning till Idol-vinnaren Nikes hemkommun Piteå där Idolerna fick ta emot liknande svarta t-shirts. 

Som Albins hemkommun ville vi självklart också passa på tacka Albin för hans insatser i programmet vilket vi gjorde genom kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling på scenen, företrädare för det politiska partiet Samling för Sigtuna. I sitt tal till Albin sa han bland annat:

Från kommunledningen och alla medarbetare i Sigtuna kommun så vill vi gratulera dig till en fantastisk prestation och att du tog dig ända till finalen. Du har satt Sigtuna på kartan för hela svenska folket också, på bästa sändningstid! Och jag tror att jag kan vara ganska säker när jag säger att alla har stöttat dig under den här perioden, nästan som när Stenmark stängde Sverige och alla tittade på slalom istället för att jobba då. Jag vet också att du har sagt att du har känt att du har fått ett väldigt fint stöd från din hemkommun.

Det sistnämnda höll Albin absolut med om och han fick stora applåder från publiken. Nu önskar vi Albin varmt lycka till med allt vad han tar sig för i framtiden. Tack också till alla som besökte Märsta Centrum och Kulturlänken idag.

Lars Björling tillsammans med Idol-Albin på utomhusscenen i Märsta Centrum.

Lars Björling och Albin Tingwall på scenen i Märsta Centrum. Foto: Märsta Centrum

Albin Tingwall sjunger på scenen.

Albin Tingwall sjöng två låtar för publiken i Märsta Centrum. Foto: Sigtuna kommun

Idolerna sitter i Kulturlänken redo att träffa fansen och signera.

Idolerna träffade fans, skrev autografer och tog selfies inne i Kulturlänken. Foto: Sigtuna kommun