Publicerad:

Låt dina gamla leksaker få nytt liv till jul

Återbruket i Valsta centrum efterlyser julklappar till sin second-hand butik. Saker du och dina barn inte längre behöver eller har växt ifrån och som kan glädja andra.

Återbruket är en second hand butik inom kommunens socialpsykiatri. Syftet med Återbruket är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning under arbetslika förhållanden. Återbruket tar emot det som kommunens invånare skänker och säljer det sedan vidare i butiken till låga priser. Det kan handla om allt från leksaker, spel, vinterkläder och skor till porslin och mindre möbler. Inför jul är efterfrågan på hela leksaker särskilt hög. Detsamma gäller barnkläder, barnböcker, skor och spel.

Lämna dina saker här

Har du saker som du inte längre behöver och som du tror kan bli till julklappar för någon annan? Se då till att lämna dem till Återbruket så snart som möjligt. Det gör du antingen direkt i affären i Valsta centrum tisdagar till torsdagar mellan klockan 10 och 15, eller till Återbrukets container på återvinningscentralen på Voltgatan. Den är bemannad måndag, tisdag och fredag mellan klockan 12 och 14 och det är enbart då som det går att lämna saker där.
Tänk på att det du skänker ska vara helt och rent. Har ni några frågor eller vill ni att vi hämtar saker ifrån er? Ring i så fall mobilnummer 073- 661 35 74.

en kvinna som är handledare inom socialpsykiatrin i Återbrukets second hand butik

Ann-Charlott Eurén, handledare inom socialpsykiatrin, i Återbrukets second hand-butik i Valsta centrum. Just nu är många på jakt efter leksaker till barn. Foto: Rosie Alm