Publicerad:

Ny huvudgata till Arlanda öppnad

I dag öppnar en helt ny väg till Arlanda flygplats. Vägen är dimensionerad för alla typer av fordon och har även en generös gång- och cykelbana.

Förra sommaren invigdes den nya tunneln under E4:an. Tunneln ligger intill Scandinavian XPO. Den nya vägen, som är en ny del av Halmsjövägen, är alltså en förlängning av vägen under tunneln och ökar tillgängligheten både till och inom området.
Ett av områdena som vägen passerar genom är F60 Företagspark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en 125 000 kvadratmeter stor företagspark. Den nya vägen möjliggör smidigare etableringar av företag här, vilket i förlängningen skapar mer arbetstillfällen i kommunen.

Bild på när Olov Holst klipper band

Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun invigde den nya vägen med orden: ”Ytterligare en viktig bit läggs nu till alla de fantastiska investeringar som görs runt Arlanda. Den nya vägen möjliggör fortsatt etablering av företag och därmed tillväxt och arbetsplatser i vår kommun”. På bilden även Jakob Ahlqvist, projektchef för Explore Arlandastad. Foto: Arlandastad Group