Publicerad:

Albin från Sigtuna tävlar i Idol

Imorgon tävlar 19-åriga Albin Tingwall från Sigtuna i säsongens första fredagsfinal i Idol på TV4. Vi har pratat med honom om hans uppväxt i kommunen, Sigtuna Tennisklubb som hans andra hem och vad han saknar mest just nu. Ja, förutom sin röst.

Albin framför en Idol-logga.

Albin Tingwall från Sigtuna tävlar i Idol. Foto: TV4/Jakob Dahlström

Imorgon är det säsongens första fredagsfinal i det populära programmet Idol på TV4. Elva talanger har efter en tuff auditionturné och kvalvecka valts ut och en av dem är 19-åriga Albin Tingwall från Sigtuna.

Hej Albin, vad saknar du mest från Sigtuna nu när du bor på hotell i Stockholm tillsammans med de andra Idol-deltagarna?

Det är så mycket nu hela tiden så jag hinner inte riktigt längta hem. Men det jag längtar efter mest är mina kompisar och min familj, berättar Albin mitt bland sångövningar, klädprovningar och repetitioner.

I familjen finns bland annat mamma Suzanne, som passande nog är modestylist. Fram tills nu har Idolerna fått styla sig själva och Albins stil är något som han har stuckit ut med.

Mamma är en stor del av min styling men jag väljer mycket själv också. Hon kommer mest med råd och åsikter, säger han.

Att sjunga och spela gitarr har Albin lärt sig mestadels på egen hand. Han har uppträtt några gånger genom åren, både i skolan och via Sigtuna kulturskola. Han har gått på S:t Olofs skola och spelat tennis i Sigtuna Tennisklubb. Tennis har nämligen, vid sidan om musicerandet, varit en stor del av hans uppväxt i kommunen.

Sigtuna Tennisklubb har varit ett andra hem för mig under hela mitt liv. Jag har både spelat och jobbat för klubben och utvecklats från nybörjare till topp 30 i min åldersgrupp tack vare den, berättar Albin.

Han tackar även tennisen för sitt pokerface, som ju kan komma väl till pass när nervositeten inför att gå upp på scen slår till. Genom tävlandet i tennis har han också övat upp förmågan att hantera stress och hålla sig lugn.

Vi hoppas att Albin lyckas hålla nerverna på plats imorgon och att hans röst - som bara försvann häromdagen - hinner komma tillbaka.

Idol sänds på TV4 eller TV4Play klockan 20.00 på fredagar.