Publicerad:

Sigtuna kommun uppmärksammar Alzheimerdagen under en hel vecka

Den 18-25 september är du välkommen att delta i aktiviteter i hela kommunen. Med anledning av Internationella Alzheimerdagen den 21 september arrangerar Sigtuna kommun en vecka på temat Alzheimer, Alzheimerveckan.

Under veckan bjuder Sigtuna kommun in till olika evenemang på temat Alzheimer, som är öppna för alla som vill lära sig mer om vår vanligaste demenssjukdom. Var med och få ökad förståelse för hur det är att leva med demenssjukdom, samtidigt som vi samlar in pengar till forskning om Alzheimer.

Bland aktiviteterna hittar du gratis biovisningar av kritikerrosade ”The Father” med Anthony Hopkins i huvudrollen, föreläsning med Alzheimerfondens kanslichef Sofia Du Rietz och Susanne Rolfner Suvanto från Omvårdnadsinstitutet, tipspromenad och en golftävling på Sigtuna Golfklubb.

Internationella Alzheimerdagen uppmärksammas även med tårta på särskilda boenden i kommunen.

Aktiviteter

Det är begränsat antal platser till bioföreställningarna och föreläsningarna. Därför kan du försäkra dig om en plats genom att hämta ut biljetter på Kontaktcenter i kommunhuset, Märsta och Drakegården, Sigtuna. Max två biljetter per person. Det finns även möjlighet till drop-in på bioföreställningarna.

En barnhand på en äldre hand. Foto: Jenny Hammar/Johnér.

Foto: Jenny Hammar/Johnér